Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence, care a investit 60 de milioane de euro în rezidențial: Pe termen lung, avem în vedere dezvoltări în zona centrală și de nord a Capitalei

Dezvoltatorul City Garden, deținut de un grup de companii cu capital din Asia și care a investit pe plan local 60 de milioane de euro în proiecte rezidențiale, se uită tot la zona Pipera și la cea centrală pentru viitoare dezvoltări. În prezent, compania are la vânzare vile de 500.000 de euro în proiectul Bonton Luxury Villas.
Andrada Ghira - mar, 12 nov. 2024, 22:11
Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence, care a investit 60 de milioane de euro în rezidențial: Pe termen lung, avem în vedere dezvoltări în zona centrală și de nord a Capitalei

Dezvoltatorul City Garden Residence a finalizat la începutul acestui an cea de-a doua fază din proiectul Bonton Luxury Villas din Pipera, care are acum un total de 66 de vile. Investiția în ansamblu a fost de 19 milioane de lei, iar dezvoltatorul mai are spre vânzare 24 de vile.

Cu prețuri de 500.000 de euro, cei mai mulți clienți sunt expați, middle și top manageri din companiile multinaționale cu sedii în Pipera sau oameni de afaceri. Însă 30% dintre cei care au cumpărat vile sunt investitori care le închiriază.

„Investitorii beneficiază de un randament anual de aproximativ 8% din închirierea vilelor. Cumpărătorii finali au în general vârste de peste 35 de ani și sunt persoane cu familii, ceea ce reflectă o maturitate în planificarea achizițiilor imobiliare și o stabilitate financiară care le permite să investească într-o proprietate de lux. Aceștia aleg Pipera datorită proximității față de hub-urile de afaceri și accesului facil la școli internaționale și facilități de agrement”, a spus pentru Economica.net, Andrei Cantaragiu (foto), CEO City Garden Residence.

Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Residence

Dezvoltatorul nu mai deține teren în zonă pentru extinderea proiectului, dar estimează că acestea se vor vinde în cel mult un an și jumătate. „Ritmul vânzărilor va depinde, desigur, de evoluția pieței imobiliare, însă ne menținem optimismul”, mai spune Cantaragiu.

În timpul pandemiei, cumpărătorii căutau locuințe mai mari pentru a face loc noului birou de acasă sau cu grădini atunci când se impunea distanțarea socială. Interesul se menține, mai spune Cantarangiu.

„Observăm că interesul pentru case și apartamente spațioase, care a crescut semnificativ în timpul pandemiei, rămâne ridicat și în prezent. Cumpărătorii de locuințe pun un accent tot mai mare pe calitatea vieții și sunt dispuși să investească mai mult într-o proprietate mai spațioasă, care le oferă acces la spații verzi, facilități private sau un spațiu pentru birou personal”, ne-a mai spus reprezentantul dezvoltatorului, care crede că această tendință va continua.

Prețurile terenurilor, încă la un nivel rezonabil 

Deși nu deține alte terenuri, după finalizarea vânzării ultimelor vile din proiectul Bonton Villas, dezvoltatorul vrea să continue să investească în segmentul rezidențial, în special în zonele unde a mai construit, cum e zona Pipera sau cea centrală. Dezvoltatorul a construit proiectele 21 Downtown, Apollo D’or și City Garden Pipera.

„Prețurile terenurilor urmează o evoluție similară cu cea a apartamentelor, aflându-se într-un trend ascendent. Creșterea este vizibilă, dar, per total, considerăm că nivelul actual al prețurilor este încă rezonabil și aliniat cu valoarea de piață a activelor imobiliare din zonele de interes. Deși proprietarii tind să aibă așteptări ridicate, există un echilibru între cerere și ofertă, iar prețurile reflectă cerințele pieței în ansamblu”, ne-a mai spus Cantaragiu.

Interes tot mai mare pentru Pipera

De la Pipera celor care-și construiau case în urmă cu 20 ani, zona a devenit atractivă pentru mulți dezvoltatori, care au cumpărat în trecut terenuri generoase de la latifundiarul Gigi Becali. Zona este activă, cu peste 16 proiecte rezidențiale care au apartamente de vânzare.

Alte proietcte urmează să fie livrate anii următori. Spre exemplu, Ion Crăciunescu, fondatorul IBB holding, și Elisabeta Lipă au în derulare primul proiect rezidențial din București, cu o valoare de piață de 160 de milioane de euro. Primele apartamente vor fi livrate anul viitor.

Iar în următorii ani vor fi livrate și mai multe locuințe, pe măsură ce dezvoltatorii vor demara noi proiecte pe terenurile cumpărate în acești ani.

 

Andrei Cantaragiu spune că zona Pipera este una dintre cele mai atractive din nordul Bucureștiului, unde cererea pentru locuințe de calitate rămâne constantă, ceea ce ar putea face ca și prețurile să crească în viitor.

„Printre elementele care pot susține o apreciere a prețurilor în zona Pipera se numără dezvoltarea continuă a infrastructurii, inclusiv îmbunătățirea conexiunilor rutiere și a transportului public, precum și investițiile constante în proiecte rezidențiale, comerciale și de birouri. Aceste inițiative cresc atractivitatea generală a zonei și contribuie la consolidarea ei ca un hub important pentru locuințe premium și afaceri”, mai spune Cantaragiu, care anticipează pentru următorii ani că dezvoltarea infrastructurii rutiere și a transportului public vor continua.

 

Te-ar mai putea interesa și
eToro extinde programul de staking prin adăugarea Near Protocol și Polygon
eToro extinde programul de staking prin adăugarea Near Protocol și Polygon
Platforma de tranzacționare și investiții eToro anunță astăzi că a lansat opțiunea de staking pentru NEAR Protocol (NEAR) și Polygon (POL), permițând utilizatorilor să câștige......
Update. Poliția a blocat Parlamentul. Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a instituit legea marțială în țară, ca urmare a amenințărilor venite din partea regimului comunist din Coreea de Nord
Update. Poliția a blocat Parlamentul. Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a instituit legea marțială în țară, ca ...
Update: Forţe ale poliţiei sud-coreene au intrat marţi seară în sediul parlamentului de la Seul, pe acoperişul căruia ...
Banca Mondială: Țările sărace au plătit în 2023 suma record de 1.400 de miliarde de dolari în contul datoriilor externe
Banca Mondială: Țările sărace au plătit în 2023 suma record de 1.400 de miliarde de dolari în contul datoriilor externe
Ţările în curs de dezvoltare au plătit anul trecut o sumă record de 1.400 de miliarde de dolari pentru serviciul datoriei ...
ONRC: 104.702 persoane fizice și juridice au fost înmatriculate în primele zece luni din 2024, în scădere cu peste 15% față de aceeași periadă din 2023
ONRC: 104.702 persoane fizice și juridice au fost înmatriculate în primele zece luni din 2024, în scădere cu peste 15% ...
Numărul înmatriculărilor de persoane fizice şi juridice a scăzut, în primele zece luni din 2024, cu 15,64%, comparativ ...