Noile sancţiuni „vor reţine atenţia” Moscovei – secretarul Trezoreriei SUA

Secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew, a afirmat luni că noile sancţiuni adoptate luni împotriva Rusiei 'vor reţine atenţia Moscovei', relatează AFP.
Economica.net - mar, 29 apr. 2014, 06:15
Noile sancţiuni

În cursul unui interviu acordat canalului NBC News, demnitarul american a subliniat că scopul sancţiunilor financiare ‘este de a nu afecta poporul rus’.

‘Este vorba a-i determina să îşi schimbe politica’, a menţionat el. ‘Scopul nostru va fi atins dacă vom continua să acţionăm pe etape, în cooperare cu aliaţii (noştri), pentru a ne asigura că presiunea nu vine numai din partea Statelor Unite, dar şi a comunităţi internaţionale’, a mai declarat secretarul Trezoreriei.

Jacob Lew a atras atenţia că dacă ratingul Rusiei a fost retrogradat pentru a se situa în prezent ‘pe ultima treaptă din categoria recomandată investiţiilor’ este ‘din cauza sancţiunilor (…) şi a acţiunilor proprii’ ale acestei ţări.

Statele Unite au decis luni să impună sancţiuni care vizează şapte înalţi funcţionari guvernamentali ruşi şi 17 companii aparţinând unor cercuri apropiate preşedintelui Vladimir Putin, ca represalii la ‘actele de provocare’ din Ucraina, după cum a menţionat Washingtonul.

De asemenea, administraţia americană va revizui condiţiile de autorizare a exporturilor în Rusia pentru anumite echipamente de înaltă tehnologie ce ar putea avea o utilizare militară, a informat Casa Albă.

La rândul ei, Uniunea Europeană a anunţat luni că a adăugat 15 nume de responsabili ruşi şi ucraineni proruşi la lista persoanelor sancţionate până în prezent pe fondul crizei din Ucraina.

‘Iată sancţiuni care le vor reţine atenţia’, a dat asigurări secretarul american al Trezoreriei.

Te-ar mai putea interesa și
Şefii de la UniCredit au discutat cu o serie de oficiali germani înainte de a prelua o participaţie la Commerzbank
Şefii de la UniCredit au discutat cu o serie de oficiali germani înainte de a prelua o participaţie la Commerzbank
Directorii grupului bancar italian UniCredit au avut discuţii cu o serie de oficiali germani de rang înalt, inclusiv din cadrul Cancelariei şi Ministerului de Finanţe, în lunile anterioare......
Seceta a redus cu 29% traficul navelor prin Canalul Panama
Seceta a redus cu 29% traficul navelor prin Canalul Panama
Numărul navelor care au trecut prin Canalul Panama a scăzut cu 29% anul trecut comparativ cu anul precedent, din cauza ...
Iran – Şeful diplomaţiei avertizează ONU că Teheranul va „răspunde hotărât” oricărui atac lansat de Israel
Iran – Şeful diplomaţiei avertizează ONU că Teheranul va „răspunde hotărât” oricărui atac lansat ...
Iranul va "răspunde hotărât" oricărui atac israelian, a avertizat ministrul iranian de externe, Abbas Araghchi, în timpul ...
Importul de lapte brut a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an
Importul de lapte brut a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an
Importul de lapte brut realizat de unităţile procesatoare a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an, faţă ...