Moody’s a îmbunătăţit perspectiva ratingului GDF SUEZ de la negativă la stabilă

Moody's Investors Service a confirmat miercuri ratingul pentru datoriile companiei franceze GDF Suez la 'A1' şi a revizuit în creştere, de la negativă la stabilă, perspectiva ratingului atribuit celui mai mare furnizor de gaze din Franţa, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - mie, 30 apr. 2014, 15:37
Moody's a îmbunătăţit perspectiva ratingului GDF SUEZ de la negativă la stabilă

Acţiunile de rating vin după recenta publicare a rezultatelor financiare ale GDF Suez în primul trimestru din 2014 şi ţine cont de progresele înregistrate de companie în restabilirea flexibilităţii financiare după achiziţii şi de majorarea investiţiilor de capital planificate în perioada 2014-2016, apreciază Moody’s.

Ratingurile GDF Suez sunt sprijinite de mărimea companiei şi diversificarea geografică, care au compensat deteriorarea afacerilor în anumite regiuni sau pe anumite segmente.

Perspectiva stabilă atribuită GDF Suez reflectă aşteptările Moody’s că deşi profilul de creditare ar putea slăbi în 2014, se va îmbunătăţi în 2015.

În februarie, GDF Suez a anunţat că ar putea reduce dividendele, după ce a înregistrat deprecieri de active de 14,9 miliarde de euro (20,4 miliarde de dolari), deoarece piaţa energiei din regiune nu arată semne de îmbunătăţire.

‘Această decizie reflectă convingerea companiei că situaţia este serioasă şi de lungă durată’, a afirmat directorul general al companiei franceze, Gerard Mestrallet, care a dat asigură că va fi menţinută strategia de expansiune pe pieţele în creştere rapidă.

GDF a anunţat că va plăti dividende de 1,50 euro pe acţiune pentru 2013, iar pentru 2014-2016 minimum un euro pe acţiune.

Anul trecut, GDF Suez a înregistrat pierderi nete de 9,74 miliarde de euro, faţă de un profit de 1,54 miliarde de euro în 2012. Profitul operaţional a scăzut în 2013 la 14,8 miliarde de euro, faţă de 17 miliarde de euro în 2012.

GDF Suez a înregistrat anul trecut prejudicii de 9,1 miliarde de euro la activele de generare a energiei şi o reducere a fondului comercial de 5,8 miliarde de euro.

GDF Suez, afectată de scăderea cererii de energie în Europa, încearcă să compenseze declinul închizând unele centrale pentru a reduce costurile şi extinzându-se în Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu.
GDF Suez este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. GDF Suez Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 kilometri şi are aproximativ 4.000 de salariaţi.

 

Te-ar mai putea interesa și
„Jos mâinile de pe democraţia noastră, domnule Musk!”. Vicecancelarul Robert Habeck îl avertizează pe cel mai bogat om din lume să nu se implice în alegerile din Germania
„Jos mâinile de pe democraţia noastră, domnule Musk!”. Vicecancelarul Robert Habeck îl avertizează pe cel ...
Vicecancelarul german Robert Habeck l-a avertizat vineri pe miliardarul american Elon Musk să nu se amestece în viitoarele alegeri prevăzute pentru 23 februarie în Germania, după ce recent Musk......
Constructorul american de mașini electrice Rivian a raportat vânzări peste așteptări în trimestrul IV din 2024
Constructorul american de mașini electrice Rivian a raportat vânzări peste așteptări în trimestrul IV din 2024
Producătorul american de automobile electrice Rivian a raportat vineri vânzări peşte aşteptări în trimestrul al patrulea, ...
Croația a atras peste 21 de milioane de turiști în 2024
Croația a atras peste 21 de milioane de turiști în 2024
Croaţia a înregistrat în 2024 o creştere de 4% a sosirilor de turişti, până la 21,3 milioane, precum şi o creştere ...
AROBS a încheiat două contracte de Market Maker cu Raiffeisen și InterCapital Securities
AROBS a încheiat două contracte de Market Maker cu Raiffeisen și InterCapital Securities
Conducerea AROBS Transilvania Software S.A. a informat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București că a semnat ...