Cea mai mare companie alimentară din lume își propune să realizeze economii de costuri de cel puțin 2,5 miliarde de franci elvețieni (2,83 miliarde de dolari) până în 2027, pe lângă economii de aproximativ 1,2 miliarde de franci elvețieni.
Nestle estimează că o creștere organică a vânzărilor pe termen mediu va fi mai mare de 4% într-un mediu de operare normal și o marjă de profit a operațiunii de tranzacționare subiacentă de 17%. Aceasta se compară cu creșterea organică a vânzărilor de aproximativ 2% așteptată pentru anul care se încheie pe 31 decembrie.
Gigantul alimentar elvețian își va crește investițiile în publicitate și marketing la 9% din vânzările sale totale până în 2025 pentru a susține creșterea, a declarat compania la evenimentul său de ziua pieței de capital din Vevey.
Cheltuielile de publicitate și marketing în 2023 au reprezentat 7,7% din vânzările sale, o creștere cu 80 de puncte de bază față de anul precedent, potrivit celui mai recent raport anual al Nestle lansat în acest an.
Nestle a mai spus marți că intenționează să-și dezvolte afacerile cu apă și băuturi premium într-o unitate globală începând cu 1 ianuarie 2025.
„Planul nostru de acțiune va îmbunătăți, de asemenea, modul în care operăm, făcându-ne mai eficienți, mai receptivi și mai agili”, a spus Freixe într-un comunicat. „Acest lucru ne va permite să oferim valoare tuturor părților interesate”.
Freixe, care a lucrat cu compania timp de aproape 40 de ani, a preluat postul de CEO în septembrie, înlocuindu-l pe Mark Schneider înlăturat, care a dezamăgit investitorii luni de zile cu o creștere slabă a volumului vânzărilor. Sub Schneider, Nestle și-a evidențiat bugetul de marketing și publicitate și a investit mai puțin în inovare în timpul pandemiei de COVID-19.
Repercusiunile continuă să cântărească asupra veniturilor companiei, după ce cumpărătorii au trecut la mărci mai ieftine, mai bine promovate sau mai diferențiate, consumând cota de piață a Nestle.
Acum, Freixe a spus că dorește să investească masiv în mărcile de bază ale companiei, cum ar fi Nescafe și Maggi, care face supe, sosuri și tăiței.
Nestle a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că marca sa KitKat a semnat un acord de sponsorizare global cu Formula 1 și că bugetul de marketing pentru marca de biscuiți cu napolitană de ciocolată a fost majorat cu aproape 20% în acest an.
„Pentru ca mărcile noastre să câștige pe piață, trebuie să investim”, a spus Freixe marți. „Vom genera resursele de care avem nevoie prin eficiență și pârghie de creștere.”