Societatea Kontron Services Romania SRL a notificat Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti cu privire la decizia de a concedia colectiv 81 salariaţi în luna iulie 2024 din numărul total angajat de 253 salariaţi, motivele invocate de către angajator „fiind de natură economică”. AMOFM Bucureşti a acordat servicii de preconcediere la care au participat 11 salariaţi, au răspuns la solicitarea Economica.net oficialii AMOFM Bucureşti.
Intenţia companiei de a recurge la disponibilizări a fost anunţată de Profit în aprilie, însă informaţiei nu i-a fost atribuită o sursă oficială.
Oficialii companiei nu au răspuns întrebărilor Economica.net despre motivele disponibilizării celor 81 de angajaţi, deşi am solicitat insistent lămuriri despre acest subiect.
La 11 septembrie 2024, adunarea generală a asociaţilor firmei Kontron Services Romania a decis majorarea capitalului social al firmei cu 75,2 de milioane de lei, prin conversia creanţelor certe, lichide şi exigibile ale asociatului Kontron AG asupra societăţii, conform unei decizii a asociaţilor, obţinute de Economica.net.
După această operaţiune, Kontron AG deţine 90,82% din Kontron Services Romania.
Reamintim că la 21 decembrie 2022, compania S&T România a fost redenumită Kontron Services Romania. Schimbarea denumirii firmei a fost decizia grupului Kontron AG şi vizează promovarea brandul Kontron pe pieţele în care e prezent grupul austriac, spunea compania în 2022.
Kontron Services România a avut afaceri nete de peste 336 de milioane de lei în anul 2023, cu 10,6% mai mici decât cele obţinute în 2022.
Pierderea netă a Kontron Services România a ajuns la 62 de milioane de lei în 2023 şi e de peste 13 ori mai mare decât cea din 2022, conform bilanţurilor comparate de Economica.net.
Firma a lucrat cu un număr mediu de 284 de salariaţi pe parcursul anului 2023, cu 45 de oameni în plus pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din 2022.
Sursă foto: Kontron.ro