Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească

Conducerea Exim Banca Românească va fi asigurată, în următorii patru ani, de Traian Halalai în calitate de preşedinte executiv şi de trei vicepreşedinţi, în urma deciziei de luni a Adunării Generale a Acţionarilor, informează instituția prin intermediul unui comunicat, relatează Agerpres.
AGERPRES - lun, 25 nov. 2024, 18:59
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească

La conducerea băncii se mai află: Lidia Stan, vicepreşedinte executiv responsabil cu activitatea de retail/CFO, Cătălin Pârvu, vicepreşedinte executiv responsabil cu activitatea corporate şi trezorerie şi Codin Năstase, vicepreşedinte executiv responsabil cu activitatea de control intern/CRO, în urma deciziei de astăzi a Adunării Generale a Acţionarilor.

Totodată, Adunarea Generală a Acţionarilor a decis şi completarea structurii Consiliului de Administraţie (CA) al băncii cu componenta neexecutivă, respectiv Andrei Răzvan Micu – membru neexecutiv şi preşedinte al CA şi Nina Puiu, Cristi Marcel Spulbăr, Dragoş Graţian Popa şi George Liviu Maha – membri neexecutivi independenţi.

Nominalizările pentru noua conducere a băncii urmează să fie transmise Băncii Naţionale a României în vederea autorizării.

Traian Halalai, nominalizat pentru un nou mandat la conducerea băncii, a preluat managementul EximBank în noiembrie 2012, când banca se situa pe locul 21 în topul băncilor din România după activele administrate.

„Deciziile strategice şi cele operaţionale, precum şi acţiunile întreprinse în timp au permis băncii să performeze şi să-şi întărească poziţia pe piaţă, devenind una dintre cele mai valoroase companii româneşti şi intrând în Topul celor mai mari 10 bănci după active”, se menţionează în comunicat.

În decembrie 2022, banca a finalizat procesul de fuziune prin absorbţie între EximBank, în calitate de e societate absorbantă, şi Banca Românească, în calitate de societate absorbită, schimbându-şi denumirea în Exim Banca Românească.

„Fuziunea a reprezentat o premieră pe piaţa bancară românească fiind prima oară în istoria banking-ului când o bancă cu capital de stat preia o bancă privată, marcând totodată intrarea pe segmentul retailului bancar a unui nou jucător, puternic şi pregătit să contribuie la diversificarea ofertelor bancare şi, în acelaşi timp, permiţând majorarea ponderii capitalului românesc în industria bancară.”, susţin reprezentanţii băncii.

În prezent, Exim Banca Românească ocupă poziţia a opta în clasamentul băncilor din România după activele administrate şi continuă să evolueze în condiţii de eficienţă şi profitabilitate, asigurând o creştere sustenabilă a afacerilor. Astfel, în primele zece luni ale acestui an, Exim Banca Românească a înregistrat o creştere a veniturilor operaţionale cu 21% faţă de perioada similară a anului trecut, contabilizând totodată şi o majorare cu 12% a profitului net.

Exim Banca Românească este o bancă universală ce are ca acţionar majoritar statul român care deţine, prin Ministerul Finanţelor Publice, 98,86% din capitalul social, restul acţiunilor fiind în posesia acţionarilor minoritari persoane fizice si juridice – 1,14%.

Banca oferă clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Românească operează o reţea naţională de distribuţie de 82 de sucursale şi 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, reţea care îi permite să fie aproape de clientela de retail şi corporate şi să implementeze diverse programe de dezvoltare româneşti şi europene. În plus, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, Exim Banca Românească este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei.

Te-ar mai putea interesa și
Un acord de a nu face greve la Volkswagen se încheie pe 30 noiembrie. Din 1 decembrie, acestea vor porni
Un acord de a nu face greve la Volkswagen se încheie pe 30 noiembrie. Din 1 decembrie, acestea vor porni
Grevele plănuite de angajații Volkswagende la începutul lunii decembrie sunt „posibile și, de asemenea, necesare”, a spus sindicatul IG Metall vineri, în timp ce forța de muncă și......
Companiile de distribuție ale grupului PPC fuzionează sub denumirea Rețele Electrice România
Companiile de distribuție ale grupului PPC fuzionează sub denumirea Rețele Electrice România
Companiile de distribuție a energiei electrice Rețele Electrice Muntenia, Rețele Electrice Dobrogea și Rețele Electrice ...
Ghețarii norvegieni se retrag alarmant de repede
Ghețarii norvegieni se retrag alarmant de repede
Gheţarii din nordul Norvegiei se retrag într-un ritm alarmant din cauza intensificării schimbărilor climatice, informează ...
Ungaria – Un aliat al lui Viktor Orban a fost numit guvernator al Băncii Naţionale
Ungaria – Un aliat al lui Viktor Orban a fost numit guvernator al Băncii Naţionale
Premierul ungar, Viktor Orban, l-a numit vineri pe ministrul de Finanţe, Mihaly Varga, în postul de guvernator al Băncii ...