Compania estimează că va ajunge la o pondere de 30% a veniturilor din piețele internaționale la finele anului viitor.
„Acest rebranding reflectă angajamentul nostru de a ne adapta la cerințele în continuă schimbare ale clienților, punând inovația și tehnologia în centrul soluțiilor noastre. Ne propunem să oferim valoare la nivel global, prin extinderea internațională și investițiile în software de ultimă generație. Sunt încântat de direcția în care ne îndreptăm și de impactul semnificativ pe care îl vom avea în industriile pe care le deservim, cum ar fi retail, bricolaj și FMCG”, a declarat Gabriel Chiva, fondator și CEO al Optima Technology.
Noua direcție a brandului este susținută de două motivații fundamentale. Prima este concentrarea prin investiții noi în tehnologie, reflectată în alegerea numelui „Technology”. Aceasta subliniază tranziția companiei către un model centrat pe dezvoltarea de soluții software inovatoare. Optima Technology își dorește să depășească sfera serviciilor tradiționale de inventariere, concentrându-se pe furnizarea de instrumente tehnologice performante care să optimizeze procesele de afaceri și să îmbunătățească eficiența operațională.
A doua motivație este strategia de internaționalizare a companiei. Aceasta a trecut de la domeniul www.optima.ro la www.optimatechnology.com. În ultimii ani, Optima Technology și-a consolidat prezența în Europa, cu un sediu nou deschis în Italia și proiecte active în Bulgaria, Serbia, Croația, Ungaria, precum și în piețe recent accesate, cum ar fi Grecia și Cipru.
De la înființarea sa în 2002, Optima Technology, acoperă aproximativ 80% din serviciile de inventariere digitală a activelor și stocurilor, potrivit datelor proprii. Compania deține un portofoliu de peste 300 de clienți din sectoare precum retail, bricolaj, FMCG, bănci, utilități și telecom.
Optima Group SRL a închis anul 2023 cu afaceri de peste 19,8 milioane de lei, o creştere de 21% faţă de anul precedent, arată datele platformei Termene.