Acesta a citit un mesaj din partea guvernatorului Mugur Isărescu, la prima ediţie a conferinţei „INVEST in Hospitality Properties in the CEE Region”, scrie Agerpres.
„Utilizarea tehnologiilor poate oferi oportunităţi deosebite pentru identificarea conexiunilor în vederea susţinerii rezilienţei şi eficienţei operaţionale, susţinerii activităţilor de creştere a rezilenţei cibernetice, de prevenire a terorismului cibernetic, de prevenire a spălării banilor. Inovarea colaborativă poate reprezenta o ancoră pentru noul context tehnologic. Contextul crizelor a evidenţiat importanţa şi contribuţia sistemelor de plăţi pentru întreaga economie. Accentuez importanţa contribuţiei sistemelor de plăţi, a tehnologiilor pentru susţinerea dezvoltării sectorului ospitalităţii, pentru sprijinirea turismului şi în special a turismului incluziv, sustenabil”, a declarat reprezentantul BNR.
El a explicat faptul că este necesară cunoaşterea măsurilor pentru utilizarea tehnologiilor în privinţa minimizării riscurilor, nu în privinţa amplificării acestora.
„Infrastructura de plăţi trebuie să fie bine integrată în cadrul arhitecturii, cu accent pe gestionarea riscurilor cibernetice, a riscurilor privind securitatea informaţiilor, a riscurilor privind identitatea reală a contra-partidelor implicate în realizarea plăţilor. Înţelegerea şi administrarea adecvată a riscurilor şi abordarea echilibrată asupra oportunităţilor într-o manieră sustenabilă trebuie să prevaleze la nivelul tuturor participanţilor la viaţa economică”, a afirmat Popa.
El a precizat, totodată, că Banca Naţională a României se află în prima linie a asigurării condiţiilor pentru a gestiona riscurile sistemice în situaţia complicată a economiei globale.
Prima ediţie a conferinţei „INVEST in Hospitality Properties in the CEE Region”, despre creşterea profitabilităţii în România şi în centrul şi estul Europei, organizată miercuri, la Bucureşti, de Think Tank-ul INVEST, are ca ţară invitată Elveţia.
Evenimentul reuneşte miniştri, foşti prim-miniştri, ambasadori, lideri ai lanţurilor hoteliere internaţionale, investitori, reprezentanţi ai băncilor şi experţi în real estate pentru a analiza oportunităţile oferite de piaţa românească şi de Europa Centrală şi de Est (ECE), într-un moment de expansiune şi dezvoltare a infrastructurii hoteliere.