Hub de inovație din România, premiat la nivel european

Iceberg Plus, hub-ul EIT Manufacturing RIS din România, a fost desemnat „Cel mai performant Hub EIT RIS 2023” de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT). Premiul a fost acordat pe baza unei evaluări riguroase a performanțelor și impactului celor 90 de hub-uri EIT din întreaga Europă, indiferent de domeniul de activitate.

Lidia Neagu - joi, 12 dec. 2024, 12:28
Hub de inovație din România, premiat la nivel european

Iceberg Plus activează pe piața de consultanță în inovare și transfer tehnologic, oferind servicii de acces la finanțare pentru beneficiari publici și privați din România. Administrează centrul de transfer de tehnologie CITT-I4T, specializat în Smart City, Industry 4.0 și e-Health, și implementează trei centre de inovare digitală: FIT Digital Innovation Hub, DIZ Digital Innovation Hub și CityInnoHub DIH.

„Suntem foarte bucuroși să primim acest premiu, care arată că munca noastră are un impact real pentru industrie, comunități și beneficiarii noștri – startup-uri, IMM-uri, instituții academice și administrațiile publice locale. Este o motivație importantă să continuăm să dezvoltăm soluții relevante care să răspundă nevoilor actuale. Iceberg Plus, hub-ul oficial EIT Manufacturing RIS din România încă din 2020, promovează inovația, educația și transferul tehnologic. Prin activitatea noastră, sprijinim companiile să adopte soluții digitale și sustenabile, contribuind la crearea unui ecosistem competitiv și sustenabil în Europa,” a declarat Raluca Lucăț, Coordonator al EIT Manufacturing RIS Hub Romania, la Iceberg Plus.

Printre realizările semnificative ale hub-ului EIT Manufacturing coordonat de Iceberg Plus se numără:

Acces la tehnologii emergente: Sprijinirea companiilor și startup-urilor în adoptarea de soluții precum inteligența artificială, Internet of Things (IoT) și robotică avansată.
Colaborare interdisciplinară: Crearea unor conexiuni solide între mediul academic, industria fabricației și autoritățile publice locale.
Educație și competențe: Organizarea de programe și inițiative care pregătesc profesioniști pentru economia viitorului.

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism independent al Uniunii Europene și face parte din programul Horizon Europe (2021-2027), cadrul de finanțare al UE pentru cercetare și inovare. EIT sprijină dezvoltarea creșterii sustenabile, crearea de locuri de muncă specializate și soluții pentru provocările globale.

Comunitatea EIT, cel mai mare ecosistem de inovare din Europa, facilitează colaborarea între inovatori, studenți, antreprenori și organizații relevante. Cuprinde mai multe Comunități de Cunoaștere și Inovare (KIC-uri), fiecare dedicată unei teme globale, precum:

EIT Climate-KIC, EIT Digital, EIT InnoEnergy;
EIT Health, EIT RawMaterials;
EIT Food, EIT Manufacturing, EIT Urban Mobility;
EIT Culture & Creativity.

Sub programul Horizon Europe, EIT își extinde ecosistemul. În 2025, va fi lansată o nouă comunitate dedicată provocărilor din domeniul apei și ecosistemelor maritime.

Te-ar mai putea interesa și
NEPI Rockcastle construiește anul viitor peste 400 de apartamente și analizează deschiderea unui hotel în extensia mallului Promenada din București
NEPI Rockcastle construiește anul viitor peste 400 de apartamente și analizează deschiderea unui hotel în extensia mallului ...
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, începe anul viitor construcția a două noi proiecte rezidențiale și analizează construcția unui hotel în cadrul extinderii de......
E nevoie de bani – Ministerul Finanţelor a împrumutat 2,3 miliarde lei de la bănci
E nevoie de bani – Ministerul Finanţelor a împrumutat 2,3 miliarde lei de la bănci
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 2,286 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...
Șeful SAPE, firma de stat care nu a reușit să continue proiectul gigantic al hidrocentralei cu pompaj Tarnița-Lăpuștești: „Nu a existat o voință clară, fermă și asumată printr-o lege”
Șeful SAPE, firma de stat care nu a reușit să continue proiectul gigantic al hidrocentralei cu pompaj Tarnița-Lăpuștești: ...
Bogdan Stănescu, președintele directoratului Societății de Administrare a Participațiilor Statului în Energie (SAPE), ...
Cristian Păun, profesor ASE: Intrarea României în Spaţiul Schengen reprezintă un pas înainte
Cristian Păun, profesor ASE: Intrarea României în Spaţiul Schengen reprezintă un pas înainte
Intrarea României în Spaţiul Schengen reprezintă un pas înainte, în sensul apropierii noastre şi mai mult de acest ...