‘Ei au problemă cu conducerea numită în baza Ordonanţei 109/2011, ordonanţa privind conducerea corporatistă. Trebuie să existe dialog şi vom cere să existe dialog între conducerea, managementul privat, însă, mai departe… Eu îi ştiu pe liderii de sindicat, domnul Brătianu ştiu că a fost şi deputat pe la noi. Deci ei au obligaţia, alături de conducere, să salveze Poşta. Dacă o mai ţin pe lipsă de dialog – şi vorbesc către ambele părţi, şi către management, şi către sindicate -, o să o bage în faliment şi atunci nu ştiu dacă domnul Brătianu o să fie fericit că rămân fără loc de muncă. Deci eu cer raţiune din partea managementului privat şi din partea liderilor de sindicat. Pentru că, dacă nu au raţiune şi nu vor să dialogheze, s-ar putea să facă rău tuturor’, a declarat premierul, întrebat de presă la Parlament despre protestul angajaţilor de la Poşta Română.
Victor Ponta a adăugat că protestul angajaţilor desfăşurat în faţa Palatului Victoria nu este firesc şi pare mai degrabă o chestiune de campanie electorală.
‘Dacă protestezi împotriva conducerii companiei, de ce protestezi la Palatul Victoria? Dacă este o chestiune de campanie, mă deranjează şi este incorectă la adresa angajaţilor’, a mai declarat premierul.
Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştaşi din România (SLPR) declanşează marţi greva japoneză în toată ţara, urmând ca joi, de la ora 10,00, să aibă loc pichete la sediile oficiilor judeţene de poştă şi la sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Bucureşti (CNPR), a declarat, luni, pentru AGERPRES, secretarul general adjunct al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Telecomunicaţii, Cristian Iancu.
‘Reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali (SLPR) s-au întâlnit, duminică, la sediul Guvernului, cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, şi cu ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, pentru a prezenta situaţia salariaţilor din Poşta Română şi principalele revendicări care vizează conducerea companiei. Din păcate, în urma acestei întâlniri, nu s-au găsit soluţii la problemele cu care ne confruntăm şi, de aceea, am decis să respectăm întocmai calendarul de proteste anunţat săptămâna trecută’, a spus Cristian Iancu.
Potrivit acestui calendar, în săptămâna 12 – 16 mai se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor.
Protestul celor aproximativ 4.000 de poştaşi organizat duminică în faţa sediului Guvernului s-a încheiat după două ore, fără incidente.