Costurile iniţiale pentru cumpărarea proprietăţii, care cuprinde 60.000 de metri pătraţi, precum şi clădiri aflate în patrimoniul naţional, se ridică la aproximativ două milioane de euro (plus TVA).
Primarul sectorului 3 a încheiat încă de anul trecut parteneriate de colaborare cu principalele universităţi din Bucureşti, unul dintre obiectivele principale ale colaborării fiind realizarea unui parc ştiinţific în sector.
Conform studiului de oportunitate, realizarea acestui proiect va conduce la formarea unui nou pol urban de dezvoltare într-un sector care în prezent nu deţine decât un singur pol urban de dezvoltare în zona centrului istoric. Realizarea unui nou pol urban major va avea un impact semnificativ în crearea de locuri de muncă, creşterea calităţii vieţii comunităţii, a nivelului educaţional în comunitate, atragerea unui segment de populaţie bine pregătit profesional, asigurarea spaţiului fizic pentru muncă, locuire, petrecerea timpului liber şi furnizarea de servicii.
Proiectul este de asemenea necesar întrucât ponderea persoanelor angajate în activităţi precum învăţământ, sănătate, activităţi profesionale ştiinţifice şi tehnice, informaţii şi telecomunicaţii – unde nivelul de salarizare este către limita superioară – este mult mai redusă comparativ cu ponderea numărului de angajaţi în totalul populaţiei angajate de la nivelul Bucureştiului.
Primăria sectorului 3 intenţionează să aleagă varianta de proiect care se înscrie ca obiectiv cât mai exact în planul de dezvoltare regională astfel încât să poată fi accesate din alocările Uniunii Europene. Acest proiect va permite Primăriei sectorului 3 să reabiliteze şi să protejeze toate clădirile de patrimoniu, unele monumente de arhitectură de interes naţional care vor fi achiziţionate, se mai arată în comunicat.