Autostrada Comarnic-Braşov: Contractul pentru va fi semnat în iunie – Neaga, CNADNR

Contractul de concesiune pentru autostrada Comarnic-Braşov va fi semnat în luna iunie, iar cea mai mare parte a finanţării a fost deja identificată, a declarat, miercuri, directorul general al Companiei Naţionale pentru Autostrăzi şi Drumuri (CNADNR), Narcis Neaga, prezent la o conferinţă pe teme de profil.
Economica.net - mie, 28 mai 2014, 09:28
Autostrada Comarnic-Braşov: Contractul pentru va fi semnat în iunie - Neaga, CNADNR

‘Contractul de concesiune va fi semnat în luna iunie. S-a găsit cea mai mare parte din finanţarea necesară’, a afirmat Neaga.

Potrivit acestuia, mai multe bănci comerciale s-au arătat interesate să finanţeze proiectul, însă şeful CNADNR nu a vrut să le nominalizeze. Totodată, el a ţinut să infirme informaţiile potrivit cărora compania franceză Vinci s-ar retrage din proiect.

‘Infirm toate zvonurile cu privire la retragerea Vinci. Contractul se va semna în mai puţin de o lună’, a subliniat Narcis Neaga.

Oficialul CNADNR a precizat că lucrările vor începe după încă o lună de la semnarea contractului.

‘Autostrada va fi realizată în etape. Vom şti termenul de finalizare după semnarea contractului, la fel şi costurile, în funcţie de negocieri’, a arătat acesta.

În ceea ce priveşte taxa de autostradă, Narcis Neaga a spus că simulările actuale arată că aceasta ar putea fi de 7 lei pe kilometru.

‘Riscul de trafic este preluat de stat, iar partenerul privat nu are nicio opţiune în privinţa stabilirii taxei de autostradă. Am făcut o simulare, care acum ne indică o taxă de 7 lei pe kilometru, dar nu vă pot spune dacă atunci va fi de 7 lei sau 10 lei’, a menţionat Neaga.

‘În acest moment, în luna mai 2014, nicio autostradă din România nu s-ar putea susţine din trafic (din taxa de autostradă – n. r.)’, a completat el.

Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 19 decembrie, că asocierea Vinci-Strabag-Aktor a câştigat licitaţia pentru realizarea tronsonului de autostradă Comarnic – Braşov.

Ofertele în vederea atribuirii ‘Contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construirea, finanţarea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronsonul Comarnic – Braşov, km 110+600 – km 168+600’ au fost depuse de Asocierea Vistrada Nord (Vinci/Franţa), Strabag/Austria şi Aktor/Grecia) şi Asocierea Impregilo SpA/Salini din Italia.

Te-ar mai putea interesa și
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus miercuri dobânda de referinţă cu o jumătate de punct procentual, la un interval cuprins între 4,75% şi 5%, în linie cu estimările, transmite Reuters,......
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii inovative în companii și administrație
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii ...
Guvernul României a aprobat în ședinta de miercuri, 18 septembrie 2024, Strategia națională pentru dezvoltarea și susținerea ...
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a efectuat prima plată la doar 48 de ore de la notificarea daunei, ...
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea ...