Toate maşinile din UE vor suna singure la 112, în caz de accident, până în 2017. Este oficial

eCall. Parlamentul European a publicat în Jurnalul Oficial al UE Decizia privind implementarea serviciului eCall în Uniune. Actul normativ obligă statele membre, ca până cel târziu în 2017, să dezvolte infrastructura necesară.
Alina Stanciu - mar, 03 iun. 2014, 11:20
Toate maşinile din UE vor suna singure la 112, în caz de accident, până în 2017. Este oficial

Statele membre ale UE sunt obligate să implementeze, până cel târziu la 1 octombrie 2017 PSAP, o infrastructură ce va permite serviciilor de urgenţă să recepţioneze şi să trateze adecvat apelurile eCall, care vor fi transmise de autoturisme, în caz de accident.

În funcție de organizarea tratării apelurilor de urgență în fiecare stat membru, aceste apeluri pot fi mai întâi preluate sub responsabilitatea unei autorități publice sau a unei organizații private recunoscute de statul membru în cauză. În special, apelurile eCall pot fi tratate în mod diferit, în funcție de tipul de activare eCall (manuală sau automată).

Până la 24 decembrie 2015, statele membre trebuie să transmită Comisiei rapoarte privind stadiul punerii în aplicare a prezentei decizii, care să cuprindă lista autorităților competente cărora li se încredințează evaluarea conformității operațiunilor PSAP-urilor pentru apelurile eCall, lista și acoperirea geografică a PSAP-urilor pentru apelurile eCall sau descrierea testelor de conformitate.

Puteţi consulta aici Decizia Parlamentului European

Amintim că Parlamentul European a votat un Regulament care prevede că producătorii auto vor trebui să monteze pe toate modele de mașini și camionete noi sisteme care alertează automat serviciile de salvare în caz de accident. Sistemul eCall instalat în autovehicule utilizează tehnologia numărului de urgență 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare în cazul unui accident serios. Sistemul poate indica aplasarea exactă, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieți, reduce gravitatea rănilor și micșorează costurile ambuteiajelor.

Din estimările Comisiei Europene, echipamentele pentru apeluri electronice ar putea costa în jur de 100 euro bucata, dacă vor fi instalate în toate vehiculele. Serviciul de detectare a maşinii accidentate este însă gratuit  pentru utilizatori. Obligaţia va reveni tuturor producătorilor de autoturisme care vor fi vândute în statele Uniunii Europene.

Te-ar mai putea interesa și
Pregătiri intense pentru deschiderea parțială a autostrăzii Pitești-Curtea de Argeș, parte a lotului 5 din autostrada Pitești-Sibiu. Deja se lucrează la sensul giratoriu pentru descărcarea traficului în drumul național
Pregătiri intense pentru deschiderea parțială a autostrăzii Pitești-Curtea de Argeș, parte a lotului 5 din autostrada ...
Constructorul lotului 5 al autostrăzii Pitești Sibiu se pregătește intens pentru deschiderea a circa jumătate din autostrada Pitești-Curtea de Argeș, programată pentru luna viitoare....
Peste 10.000 de candidaţi susţin astăzi examenul de intrare în Rezidenţiat
Peste 10.000 de candidaţi susţin astăzi examenul de intrare în Rezidenţiat
10.575 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine duminică examenul de intrare în Rezidenţiat, dintre care 3.993 de ...
Noi modificări de preț la carburanți. Motorina devine și mai scumpă decât benzina, care sunt prețurile acum
Noi modificări de preț la carburanți. Motorina devine și mai scumpă decât benzina, care sunt prețurile acum
În ultimele zile, evoluțiile prețurilor benzinei și motorinei la pompă au fost divergente. Benzina s-a ieftinit, iar ...
Gazprom chiar a oprit livrările de gaze către Austria sâmbătă dimineață. Cum se descurcă austriecii
Gazprom chiar a oprit livrările de gaze către Austria sâmbătă dimineață. Cum se descurcă austriecii
Compania energetică austriacă OMV a declarat că livrările de gaze din Rusia s-au oprit sâmbătă la ora 6 dimineața ...