Englezii şi americanii avertizează că urmează un atac masiv al hackerilor

În următoarele două săptămâni este aşteptată o contraofensivă agresivă a hackerilor, care caută acces la datele conturilor bancare personale, potrivit autorităţilor britanice şi americane, citate de MarketWatch. Acestea au preluat controlul a două reţele de hackeri care au furat peste 127 de milioane de dolari din conturile personale ale victimelor.
Adrian N. Ionescu - lun, 09 iun. 2014, 10:53
Englezii şi americanii avertizează că urmează un atac masiv al hackerilor

„În următoarele două săptămâni ar trebui să fie rulate teste de securitate a calculatoarelor, înainte ca hackerii să recâştige controlul” asupra unor reţele de distribuţie de malware, deocamdată compromise, avertizează o agenţie britanică anti cyber-fraudă, potrivit MarketWatch.

Una dintre reţelele compromise, numită Gameover Zeus, a fost folosită pentru extragerea de date dintr-un milion de computere, care foloseau Microsoft Windows, pentru a fura 100 de milioane de dolari. Rata de infectare cea mai mare a fost înregistrată în SUA.

A doua reţea „confiscată” folosea Cryptolocker malware. Au fost victime 234.000 de calculatoare. Dintre care jumătate în SUA. Virusul respectiv a provocat plăţi către hackeri de 27 de milioane de dolari în primele două luni de funcţionare, potrivit Departamentului de Justiţie american.

Canada, Franţa, Germania, Olanda, Luxemburg şi chiar Ucraina au mai fost ţinta atacurilor. Peste 300.000 de computere au fost „eliberate” de sub controlul hackerilor după compromiterea reţelelor.

Unele malware pot transforma calculatorul personal infectat într-un „robot” – parte a unei reţele vaste, precum Gameover Zeus, şi poate întra în funcţiune chiar dacă victimele nu deschid link-urile virusate, potrivit unei unităţi anti-malwarea Homeland Security Department din guvernul SUA.

Homeland Security Department  propune şi o listă a programelor anti – virus si anti malware.

Trei semne ale infecţiei

Calculatorul este infectat dacă site-ul în care te afli nu este cel pe care l-ai deschis. De asemenea, trebuie să fiţi atenţi dacă rezultatul unei solicitări printr-un motor de căutare conţine rezultate fără legătură faţă de solicitare.

Controlaţi prin task manager programele care rulează la un moment dat. Mai ales imediat după deschiderea calculatorului. Nu este în regulă dacă o aplicaţie necunoscută este declanşată automat la fiecare pornire a calculatorului.

Cercetaţi activitatea routerului, dacă nu cumva acesta a făcut operaţiuni deşi nu era folosit.

Mai multe în MarketWatch.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Am votat pentru cel mai bun candidat la preşedinţie
Ciprian Ciucu: Am votat pentru cel mai bun candidat la preşedinţie
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că a votat pentru cel mai bun candidat la preşedinţie, care are o experienţă relevantă pentru această funcţie....
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care crede, pentru ...
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Patru din zece angajaţii români (40%) care lucrează în ture se simt mereu epuizaţi, în timp ce aproape două treimi ...
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Până la ora 15,00, duminică, au votat la referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, 416.312 ...