Peugeot se extinde în China, cea mai mare piaţă auto din lume

Al doilea mare producător auto european, PSA Peugeot Citroen, va construi a patra fabrică din China, împreună cu partenerul său local, Dongfeng Motor, pentru a face faţă cererii în creştere pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 03 iul. 2014, 07:44
Peugeot se extinde în China, cea mai mare piaţă auto din lume

Din 2016, la uzina din Chengdu, în privincia Sichuan, vor fi produse anual 300.000 de SUV-uri şi MPV-uri, capacitatea de producţie urmând să fie majorată la un milion de vehicule anual, a anunţat compania franceză.

În primele cinci luni din 2014, vânzările auto în China au urcat cu 11%, în timp ce livrările societăţii mixte Dongfeng-Peugeot au crescut cu 18%.

În mai, Dongfeng a achiziţionat o participaţie de 14% în Peugeot pentru a ajuta la redresarea companiei franceze, afectată de declinul vânzărilor din Europa.

Dongfeng şi Peugeot au ca obiectiv vânzarea a 1,5 milioane de vehicule anual în China până în 2020.

Analiştii de la compania Advanced Research Japan au estimat în aprilie că vânzările pe piaţa auto chineză vor creşte cu 36% în 2014, comparativ cu 2013,

Şi alţi producători auto străini îşi extind capacităţile de producţie din China, inclusiv Volkswagen AG, Ford Motor şi Chrysler, divizie a Fiat SpA.

De asemenea, Dongfeng şi Reunault construiesc împreună o fabrică care va produce SUV-uri din 2016.

Veniturile PSA Peugeot Citroen au crescut cu 1,9% în primul trimestru din 2014, deoarece redresarea pieţei auto europene şi expansiunea în China au majorat livrările.

În perioada ianuarie-martie 2014, vânzările companiei franceze au urcat la 13,3 miliarde de euro (18,4 miliarde de dolari), de la 13 miliarde de euro în perioada similară din 2013. Livrările în China şi Europa au crescut cu 18% şi, respectiv, cu 16%.

Pe plan global, în primele trei luni ale anului, vânzările PSA Peugeot Citroen au înregistrat un avans de 7,6%, la 725.917 maşini şi camioane uşoare.

Te-ar mai putea interesa și
Şefii de la UniCredit au discutat cu o serie de oficiali germani înainte de a prelua o participaţie la Commerzbank
Şefii de la UniCredit au discutat cu o serie de oficiali germani înainte de a prelua o participaţie la Commerzbank
Directorii grupului bancar italian UniCredit au avut discuţii cu o serie de oficiali germani de rang înalt, inclusiv din cadrul Cancelariei şi Ministerului de Finanţe, în lunile anterioare......
Seceta a redus cu 29% traficul navelor prin Canalul Panama
Seceta a redus cu 29% traficul navelor prin Canalul Panama
Numărul navelor care au trecut prin Canalul Panama a scăzut cu 29% anul trecut comparativ cu anul precedent, din cauza ...
Iran – Şeful diplomaţiei avertizează ONU că Teheranul va „răspunde hotărât” oricărui atac lansat de Israel
Iran – Şeful diplomaţiei avertizează ONU că Teheranul va „răspunde hotărât” oricărui atac lansat ...
Iranul va "răspunde hotărât" oricărui atac israelian, a avertizat ministrul iranian de externe, Abbas Araghchi, în timpul ...
Importul de lapte brut a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an
Importul de lapte brut a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an
Importul de lapte brut realizat de unităţile procesatoare a crescut cu 47,6% în primele opt luni ale acestui an, faţă ...