4.000 de locuri la licenţă şi masterat la Universitatea ‘Transilvania’. Vezi în ce constă admiterea

Universitatea 'Transilvania' din Braşov va avea pentru anul universitar 2014-2015 un număr de 4.000 de locuri bugetate, din care 2.750 pentru licenţă şi 1.250 pentru masterat, acelaşi număr ca şi anul trecut, a precizat, pentru AGERPRES, prof.univ.dr. Mihaela Gheorghe, prorector cu activitatea didactică.
Economica.net - lun, 07 iul. 2014, 14:24
4.000 de locuri la licenţă şi masterat la Universitatea 'Transilvania'. Vezi în ce constă admiterea

Înscrierile pentru admitere la cele 18 facultăţi ale Universităţii ‘Transilvania’ se fac în perioada 12-19 iulie, iar pentru masterat între 12-21 iulie. Cea mai mare concurenţă anul trecut a fost la Facultatea de Medicină. La învăţământul cu frecvenţă de la cele 18 facultăţi sunt 5.865 de locuri din care 2.750 de locuri sunt bugetate.

Admiterea la Facultăţile de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Silvicultură şi Exploatări Forestiere, Design de Produs de Mediu, Ingineria Lemnului, Alimentaţie şi Turism, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Facultatea de Litere şi Facultatea de Drept se face prin concurs pe bază de dosar, în care media de la Bacalaureat se ia în calcul în proporţie de 100%.

Admiterea la Facultatea de Inginerie Mecanică admiterea se face pe bază de dosar, în care 60% reprezintă media de la examenul de Bacalaureat şi 40% nota de la matematică sau fizică de la examenul de Bacalaureat.

Admiterea la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor admiterea se face pe bază de dosar, în care 40% reprezintă media de la examenul de Bacalaureat şi 60% nota de la matematică de la examenul de Bacalaureat.

Şi la Facultatea de Construcţii admiterea se face luând în calcul 50% din media examenului de Bacalaureat şi 50% nota la proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat.

Facultatea de Medicină organizează admiterea pe bază de examen scris din care 90% înseamnă testul grilă la disciplinele biologie şi chimie organică, iar 10% media de la examenul de Bacalaureat, iar la Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane şi Muzică examenul de admitere constă în probe eliminatorii, probe practice şi probe de interpretare artistică.

La forma de învăţământ la distanţă sunt 935 de locuri, toate cu taxă, la Facultăţile de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere, Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Litere.

La forma de Învăţământ cu Frecvenţă Redusă există un număr de 430 de locuri la Facultăţile de Inginerie Mecanică, de Drept, Educaţie Fizică, şi Sporturi Montane şi Ingineria Lemnului, toate cu taxă.

La învăţământul universitar de masterat, forma de învăţământ cu frecvenţă sunt 3.285 de locuri din care 1.250 sunt bugetate, iar la masterat forma de învăţământ cu frecvenţă redusă există un număr de 225 de locuri, toate cu taxă.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici
Ciucă: Ratingul acordat României de S&P lobal reprezintă o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie ...
Ratingul de ţară al acordat României de agenția S&P lobal, de BBB-/A3, este "o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni......
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai ...
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează ...