‘Noi am făcut reconversia în urmă cu patru ani şi producţia a tot crescut. În anul patru se ajunge la un vârf cantitativ. Suprafaţa este de 280 de hectare şi nu avem în perspectiva imediată o extindere de suprafaţă. Anul 2013 a fost unul prolific şi am ajuns la o producţie maximă de 2,5 milioane de litri de vin. Anul acesta mizăm pe o cifră de afaceri de 13 milioane de lei şi un profit de 15%’,a spus Olga Miloiu.
Acesta susţine că anul acesta ar putea fi unul slab pentru producătorii de vinuri dacă vremea nu se îndreaptă şi următoarele luni nu vor fi călduroase şi secetoase.
‘După părerea noastră, anul acesta o să fie o producţie mare, dar nu neapărat calitativă, pentru că a fost excesiv de multă apă şi acesta diluează conţinutul, dar perioada de coacere de abia de acum urmează. Dacă iulie, august şi septembrie vor fi secetoase şi cu temperaturi mari, atunci lucrurile reintră în normal. Mai mult decât atât, o să fie o producţie scumpă, pentru că ploile abundente ne-au obligat la repetarea tratamentelor în vie, pe care în mod normal nu trebuia să le facem cu o asemenea frecvenţă, iar aceasta va duce la ridicarea costurilor de producţie. Ne aşteptăm la o toamnă dificilă’, a declarat Olga Miloiu.
Viile Budureasca se întind pe o suprafaţă de 280 hectare, din care 250 de hectare au fost replantate, iar pe 30 de hectare au fost păstrate vitele vechi.