Valoarea pieţei de publicitate online din România, estimată la 141 mil. dolari în 2018 – PwC

Piaţa publicităţii online din România va înregistra o creştere medie anuală de 14,6%, iar valoarea acesteia va ajunge la 141 milioane de dolari, în 2018, se menţionează în ediţia din acest an a studiului PwC Entertainment and Media Outlook.
Economica.net - mar, 29 iul. 2014, 09:24
Valoarea pieţei de publicitate online din România, estimată la 141 mil. dolari în 2018 - PwC

Un alt segment în care se va consemna o majorare a pieţei este cea a plăţilor pentru accesul la internet, cu un plus mediu anual de 9,9%, până la 1,18 miliarde de dolari în 2018, de la 841 milioane dolari, în acest an.

Astfel, accesul la internet şi publicitatea online vor reprezenta, peste patru ani, mai mult de 40% din piaţa media şi divertismentului din România, urmate la mare distanţă de abonamentele TV (612 milioane de dolari, în 2018).

Conform studiului PwC, la nivel general, piaţa românească de media şi divertisment va înregistra o rată medie de creştere anuală /CAGR/ de 5,2%, ajungând la 3,1 miliarde de dolari până în 2018.

Pe de altă parte, creşterea generală a pieţei relevă unele evoluţii inegale între diferitele segmente de piaţă, de la cel al editării de reviste, cu o scădere de la 95 de milioane de dolari în 2009, la doar 25 de milioane de dolari, în 2018 (-12,5% CAGR), la cel al achiziţiilor de muzică şi publicitate outdoor /-9,7%, respectiv -1,7% CAGR/.

În Europa Centrală şi de Est, Rusia şi Turcia vor rămâne pieţele cu cea mai rapidă creştere (9,5%, respectiv 8,7% CAGR), pe când Republica Cehă, Polonia şi Ungaria vor înregistra rate mai scăzute de creştere decât piaţa românească.

‘Chiar dacă piaţa românească de media şi divertisment va creşte într-un ritm constant în următorii cinci ani, aceasta va rămâne cea mai mică din regiune ca valoare absolută, cu 3,1 miliarde dolari, comparativ cu Rusia (42 de miliarde dolari), Turcia (17,5 miliarde dolari), Polonia (12,6 miliarde dolari), Republica Cehă (6,5 miliarde dolari) şi Ungaria (3,2 miliarde dolari). La nivel global, cheltuielile totale de media şi divertisment pentru segmentul digital (excluzând cheltuielile cu accesul la Internet) sunt prognozate să urce cu o rată medie anuală de 12,2% (CAGR) între 2013 şi 2018 şi vor reprezenta 65% din creşterea generală a industriei media şi divertismentului – aproape 2 din fiecare 3 dolari’, se menţionează în studiul citat.

Cea de-a 15-a ediţie a raportului Global Entertainment and Media Outlook 2014 – 2018 este o sursă cuprinzătoare de informaţii privind cheltuielile de consum şi de publicitate din domeniul media şi divertismentului.

Analiza conţine date comparative, cifre privind evoluţia pieţei din ultimii cinci ani şi prognoze pentru următorii cinci ani pentru 13 segmente ale acestei pieţei din 54 de ţări din întreaga lume, printre care şi România.

Reţeaua de firme PwC este prezentă în 157 de ţări, cu mai mult de 184.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, sunt aproape de vârful topului
Românii din București în afara riscului de sărăcie european, în vreme ce cei din Nord-Estul și Sud-Estul țării, ...
În 2023, 16,2% din populația UE – sau aproximativ 71,7 milioane de persoane – era expusă riscului de sărăcie. Rata riscului de sărăcie se bazează pe pragurile naționale de sărăcie, iar......
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Germania: Numărul şomerilor a crescut mai mult decât se estima, în decembrie
Numărul şomerilor în Germania a crescut în decembrie mai mult decât se estima, semn că încetinirea celei mai mari ...
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Criză Turcia: Inflaţia a scăzut la 44,38%, cel mai redus din ultimele 18 luni
Rata anuală a inflaţiei în Turcia s-a atenuat mai mult decât se estima în decembrie, ajungând la cel mai redus din ...
China subvenţionează achiziţiile de telefoane mobile inteligente, în încercarea de a stimula consumul
China subvenţionează achiziţiile de telefoane mobile inteligente, în încercarea de a stimula consumul
China va extinde subvenţiile pentru consum, în vederea includerii telefoanelor mobile inteligente şi a altor produse electronice, ...