În perioada aprilie-iunie 2014, profitul net a scăzut la 238 milioane de euro (320 milioane de dolari), de la 335 milioane de euro în trimestrul doi din 2013. Veniturile băncii germane au înregistrat un declin de 4%, la 7,86 miliarde de euro, de la 8,215 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2013.
‘Mediul operaţional este complex iar evenimentele din Ucraina şi Orientul Mijlociu ar putea avea efecte asupra pieţelor financiare şi asupra clienţilor noştri şi vom continua să ne adaptăm schimbărilor rapide decise de autorităţile de reglementare’, au declarat cei doi directori generali de la Deutsche Bank, Juergen Fitschen şi Anshu Jain.
Profitul înainte de taxe a urcat cu 16% în trimestrul doi din 2014, la 917 milioane de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 702 milioane de euro.
La divizia de investiţii bancare profitul înainte de taxe a crescut cu 17%, la 885 milioane de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 703 milioane de euro.
Acţiunile Deutsche Bank au urcat marţi cu 1,4%, la 27,06 euro, la bursa de la Frankfurt.
Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 (un indicator al solidităţii financiare) a urcat la 11,5% la 30 iunie, de la 9,5% la 31 martie, ceea ce plasează banca germană peste majoritatea rivalilor europeni.
Luna trecută, Deutsche Bank a finalizat cu succes o vânzare de acţiuni în valoare de 8,5 miliarde de euro destinată consolidării capitalului şi finanţării restructurării celei mai mari bănci germane.
Investitorii şi-au exercitat 99,1% din drepturile de subscriere cu ocazia vânzării a 299,8 milioane de noi acţiuni, la un preţ de 22,50 euro per titlu, a informat banca germană într-un comunicat. Restul noilor acţiuni vor fi vândute pe piaţă, a precizat Deutsche Bank.
În mai, Deutsche Bank a strâns alte 1,75 miliarde de euro din vânzarea de acţiuni către un vehicul de investiţii deţinut de fostul premier din Qatar, şeicul Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al-Thani.
În 8 mai, Deutsche Bank a anunţat că a investit 10 milioane de euro într-un centru de tehnologie la Bucureşti.
Pentru centrul DB Global Technology, banca germană a accesat schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea investiţiilor în tehnologie şi va beneficia de o finanţare din partea statului român de 15,6 milioane euro.
Centrul DB de la Bucureşti este al patrulea centru de tehnologie al băncii germane, care mai deţine două centre în Rusia şi unul în SUA, în Carolina de Nord, a declarat Mihai Ionescu, reprezentantul Deutsche Bank în România. El a arătat că centrul DB are în prezent 65 de angajaţi, iar numărul acestora vă ajunge la 200 la finalul anului, până la sfârşitul anului 2016 urmând să fie create în total 500 de locuri de muncă în domeniul IT & C.
Reprezentantul Deutsche Bank în România, Mihai Ionescu, a menţionat că banca germană nu intenţionează în acest moment să îşi dezvolte activitatea în România, din motive care ţin de strategie şi contextul regional.