Reorganizarea RADET Bucureşti în societate, discutată în şedinţa CGMB de miercuri

Reorganizarea RADET Bucureşti în societate se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri.
Economica.net - mie, 30 iul. 2014, 03:52
Reorganizarea RADET Bucureşti în societate, discutată în şedinţa CGMB de miercuri

De asemenea, modificarea bugetelor Muzeului Naţional al Literaturii Române şi Muzeului Municipiului Bucureşti pe anul acesta şi strategia de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare din Capitală vor fi în atenţia consilierilor municipali.

Alte proiecte de hotărâre vizează alocarea unor sume din bugetul propriu al municipiului Bucureşti pentru finalizarea lucrărilor la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală, declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrărilor de utilitate publică ‘Lărgire Şos. Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani’ şi ‘Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti’, etapa I între străzile G-ral Petre Popovăţ şi Amilcar C. Săndulescu.

Şedinţa ordinară a CGMB de miercurea trecută a fost amânată pentru săptămâna aceasta.

Potrivit Primăriei Capitalei, decizia a fost luată ca urmare a faptului că în intervalul dintre data afişării convocării şi cea stabilită pentru şedinţa ordinară anumite partide politice au transmis solicitări de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii CGMB, fapt ce generează incertitudini în ceea ce priveşte legitimitatea unor mandate de consilieri generali, punându-se astfel sub semnul întrebării cvorumul legal necesar adoptării proiectelor Bucureştiului.

Primarul general Sorin Oprescu preciza că a convocat şedinţa ordinară a CGMB pentru a încerca să pună la punct structura Consiliului.

‘Între timp au venit alte hârtii de la partidele politice că unii sunt daţi afară, alţii nu sunt daţi afară, sunt reintroduşi înapoi, în acest context orice fel de vot este ilegal. (…) În felul acesta toate hotărârile pe care le luăm în continuare pentru Bucureşti vor deveni caduce’, afirma edilul-şef.

Deşi Oprescu a amânat-o, şedinţa CGMB de miercurea trecută s-a ţinut. Continuarea şedinţei ordinare a CGMB a fost legală, declara consilierul municipal al PNL Cornel Pieptea.

El a menţionat că şedinţa a fost convocată conform prevederilor legale. ‘La momentul verificării cvorumului s-a constatat că în sală erau suficienţi consilieri, iar şedinţa se poate desfăşura. Nu există în lege o prevedere de reconvocare sau alte astfel de artificii’, a opinat Pieptea.

Potrivit acestuia, prefectul Capitalei, Paul-Nicolae Petrovan, poate ataca hotărârile luate în şedinţa ordinară a CGMB doar dacă identifică anumite aspecte de fond.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Cinci oferte au fost depuse pentru construcția celui de-al doilea lot licitat de CNIR
Autostrada Unirii A8: Cinci oferte au fost depuse pentru construcția celui de-al doilea lot licitat de CNIR
Cinci oferte de la constructori din România, Turcia şi Ucraina au fost depuse, astăzi, pentru construirea lotului 1 D Joseni - Ditrău (14,4 km) pe secțiunea montană a Autostrăzii Unirii A8,......
Ciucu: Acest guvern, dar şi viitorul executiv, trebuie să oprească indexarea salariilor şi a pensiilor şi să taie din alte cheltuieli ale statului
Ciucu: Acest guvern, dar şi viitorul executiv, trebuie să oprească indexarea salariilor şi a pensiilor şi să taie din ...
Prim-vicepreşedintele interimar al PNL Ciprian Ciucu afirmă că Guvernul trebuie să oprească indexarea salariilor şi ...
Un nou record pentru cacao. Cel mai mare preţ din istorie: 12.163 de dolari pe tonă
Un nou record pentru cacao. Cel mai mare preţ din istorie: 12.163 de dolari pe tonă
Cotaţiile futures la cacao au atins miercuri un nou maxim istoric, de peste 12.000 de dolari pe tonă, la bursa de la New ...
Record pentru Europa. Companiile din UE au depăşit pentru prima dată în ultimii 10 ani pe cele din SUA şi China, la nivelul investiţiilor în cercetare şi dezvoltare
Record pentru Europa. Companiile din UE au depăşit pentru prima dată în ultimii 10 ani pe cele din SUA şi China, la ...
Industria europeană şi-a sporit anul trecut investiţiile în cercetare şi dezvoltare (R&D) cu 9,8%, depăşind creşterea ...