În perioada aprilie-iunie 2014, profitul net al Holcim a crescut cu 5,9%, la 406 milioane de franci elveţieni (448 milioane de euro), în timp ce analiştii estimau un câştig de 459,5 milioane de franci elveţieni. Compania elveţiană a anunţat că în trimestrul doi din 2014 profitul a fost afectat de costurile de restructurare, de 50 milioane de franci elveţieni, şi de deprecierea monedelor naţionale din India şi Mexic.
În perioada aprilie-iunie 2014, vânzările au scăzut cu 6,6%, la cinci miliarde de franci elveţieni, uşor sub estimarea analiştilor, de 5,1 miliarde de franci elveţieni.
Producătorii de ciment Lafarge şi Holcim au anunţat în 7 iulie că activele propuse spre vânzare, pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea fuziunii lor, reprezintă aproximativ 10% din vânzările globale ale entităţii combinate.
Cele două companii vor căuta cumpărători pentru operaţiunile lor din Austria, Ungaria, România, Serbia, Marea Britanie, Canada, Filipine, Mauritius şi Brazilia.
Printre activele scoase la vânzare se află toate activităţile Holcim din Franţa şi cele ale Lafarge din Germania.
Pentru a încerca să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea fuziunii lor, cele două companii trebuie să vândă active de aproximativ cinci miliarde de euro.
În România, Lafarge produce materiale de construcţii de peste 15 ani şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.
La rândul său, Holcim a intrat în România în 1997 şi, în prezent, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.