Obiectivul principal al proiectului de la Dumbrăviţa, realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara, are în vedere realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor pentru încurajarea iniţiativelor antreprenoriale locale, în special a celor care vizează conservarea meşteşugurilor tradiţionale în polul de creştere Timişoara.
‘Vorbim despre firme aflate la început de drum. Este un obiectiv foarte important pentru comuna Dumbrăviţa, pentru Timişoara, aşa cum sunt toate obiectivele care încurajează dezvoltarea afacerilor. Timişoara este un puternic centru economic şi vrem să-l facem şi mai puternic (…). Am realizat deja un centru de afaceri în domeniul IT&C în Timişoara, iar acesta este un al doilea obiectiv. Mai avem un al treilea – Centrul de competenţă şi sprijinirea afacerilor în domeniul automotive, pe care îl vom finaliza în 2015. Toate acestea sunt realizate cu fonduri europene şi cofinanţare din partea noastră de 50%’, a declarat primarul timişorean Nicolae Robu.
Spaţiile de birouri şi halele din noile clădiri construite vor fi ocupate de patru IMM-uri cu activităţi productive în domeniul meşteşugurilor tradiţionale: prelucrare de lemn, fier forjat, materiale pentru reabilitare clădiri istorice şi producţie de dale, care vor fi necesare în multele proiecte aflate în derulare.
Tot aici vor activa şi 13 IMM-uri din sectorul serviciilor, asigurându-se un total de 61 de noi locuri de muncă.
Tarifele de închiriere variază de la 1 euro pe metru pătrat pentru hală şi pentru spaţiile de producţie, şi 2 euro pe metru pătrat pentru birouri şi spaţiile destinate serviciilor.
Din valoarea totală a proiectului intitulat ‘Structuri locale pentru sprijinirea afacerilor în comună Dumbrăviţa – incubator de afaceri’, finanţat prin Programul Operaţional Regional, aproximativ 1.776.000 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă