Reuniune a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est

Şefii structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est au dezbătut în aceste zile aspecte legate de grupările criminale transfrontaliere şi de finanţarea terorismului în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Sinaia, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Economica.net - lun, 08 sept. 2014, 08:54
Reuniune a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est

Tema abordată la cea de-a 11-a reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est a fost ‘Grupări criminale transfrontaliere şi de finanţare a terorismului’.

Reuniunea a creat premisele pentru realizarea schimbului de experienţă necesar în combaterea infracţionalităţii, discutarea unor diverse politici comune, regionale şi găsirea unor răspunsuri potrivite la noile ameninţări globale, precizează sursa citată.

‘Nicio agenţie de aplicare a legii nu poate reuşi singură în lupta împotriva criminalităţii transnaţionale. Împreună putem avea forţa necesară pentru destructurarea grupurilor criminale organizate, arestarea şi condamnarea infractorilor, dar şi să avem o abordare strategică în prevenirea criminalităţii organizate, a confiscării extinse a averilor ca produs al infracţiunilor’, a declarat la reuniune şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă.

La această ediţie au fost prezenţi 131 de participanţi din România şi 21 de ţări şi pe parcursul discuţiilor au mai fost subliniate progresele obţinute în domeniul combaterii criminalităţii organizate, fiind reiterată nevoia de consolidare a acestora prin identificarea soluţiilor comune potrivite pentru contracararea noilor metode de manifestare a criminalităţii organizate şi, în special, intensificarea acţiunilor de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor.

Reuniunea a fost organizată cu sprijinul Comandamentului European al Forţelor Armate ale SUA (EUCOM), prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Deschiderea conferinţei a fost făcută în prezenţa lui Dean Thompson, însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei SUA.

De asemenea, la eveniment au participat generalul locotenent Ilie Botoş, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, şi procurorul-şef al DIICOT, Alina Bica.

Un partener important în organizarea anuală a acestor reuniuni a fost Fundaţia Hanns Seidel în România.

Te-ar mai putea interesa și
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul conservatorilor germani promite că țara va avea un rol mai important în UE dacă CDU va câștiga alegerile
Liderul Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), Friedrich Merz, a promis sâmbătă că ţara sa va avea un rol mai important în interiorul Uniunii Europene dacă blocul conservator german va......
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ani de producătorii din China
Compania Alro Slatina se arată optimistă în privința accesului său pe piața nord-americană, dominată în ultimii ...
Perspectivele pentru exporturile de aluminiu românesc cât şi european pe piaţa nord-americană, dominată în ultimii ...
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează ...
Uniunea Creştin-Socială solicită limitarea cererilor de azil primite de Germania la 100.000 pe an
Uniunea Creştin-Socială solicită limitarea cererilor de azil primite de Germania la 100.000 pe an
Uniunea Creştin-Socială (CSU), partenerul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), a adoptat sâmbătă ...