Executivul dezminte informaţia publicată joi de publicaţia franceză ‘ L’Opinion’, care susţine că Moody’s va retrograda, vineri, cu o treaptă, de la Aa1′ la ‘Aa2’, ratingul suveran atribuit Franţei, după ce, săptămâna trecută, cabinetul a anunţat că va avea nevoie de mai mult timp pentru a reduce deficitul, scrie Agerpres.
‘Guvernul neagă raportul din L’Opinion, nu s-a primit nici o informaţie de la Moody’s în acest moment’, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe, pentru Reuters.
Publicaţia franceză a anunţat, joi, că agenţia a trimis Guvernului un mail în care avertizează asupra viitoarelor acţiuni de rating.
Deficitul bugetar al Franţei va creşte în 2014 pentru prima dată în ultimii cinci ani, a anunţat săptămâna trecută ministrul de Finanţe, Michel Sapin, încălcându-şi astfel promisiunea de a reduce deficitul la 3,8% din PIB anul acesta şi la limita de 3% din PIB stabilită de Uniunea Europeană pentru 2015.
Rata scăzută a inflaţiei şi stagnarea celei de-a doua economii europene au redus veniturile colectate din taxe şi sumele economisite de populaţie, a explicat oficialul francez.
Anul acesta, deficitul bugetar al Franţei va urca la 4,4% din PIB, de la 4,3% din PIB anul trecut, a anunţat Michel Sapin.
Guvernul preşedintelui Francois Hollande a exclus majorarea taxelor pentru a reduce deficitul şi a menţine ţintele de reducere a cheltuielilor.
Franţa va reuşi doar în 2017 să-şi reducă deficitul la limita de 3% din PIB stabilită de UE, a afirmat ministrul francez de Finanţe, după ce, anterior, se angajase să îndeplinească acest obiectiv până în 2015.
Deja Franţa a obţinut o prelungire cu doi ani a termenului pentru reducerea deficitului şi este greu de crezut că va mai fi extins termenul limită.
Institutul Naţional de Statistică din Franţa (Insee) a anunţat recent că economia franceză a stagnat în al doilea trimestru, la fel ca şi în primele trei luni, din cauza scăderii investiţiilor companiilor, precum şi a unei contribuţii negative a comerţului exterior.