El a spus că PTF Vicovu de Sus a fost modernizat pe partea română şi a fost deja desemnat personalul necesar pentru Poliţia de frontieră şi Biroul Vamal, informează Agerpres.
Sinescu a menţionat că a vorbit cu preşedintele Consiliului Regional Cernăuţi, Mihail Găiniceru, de la care a aflat că în prezent se fac demersuri pentru ca partea ucraineană să asigure personalul necesar pentru operaţionalizarea punctului de trecere a frontierei.
Potrivit lui Sinescu, nu a fost avansat un termen pentru deschidere, dar se fac demersuri de partea ucraineană pentru asigurarea personalului.
Deschiderea în regim internaţional a PTF Vicovu de Sus – Krasnoilsk era prevăzută de autorităţile române pentru data de 19 septembrie 2014.
Consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boiechko, declara săptămâna trecută că PTF Vicovu de Sus – Krasnoilsk, finalizat în partea română, este în atenţia autorităţilor ucrainene. Boiechko a spus că ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, originar din Cernăuţi, a informat Ministerul de Externe ucrainean care, la rândul său, a informat fiecare organ de stat ce se ocupă cu redeschiderea acestui punct de trecere a frontierei în noua calitate de punct de trecere internaţional.
Premierul Victor Ponta a declarat în luna august că PTF Vicovu de Sus va fi redeschis în luna septembrie şi a apreciat că redeschiderea acestuia reprezintă un gest mai important pentru românii din Bucovina decât vorbele frumoase şi ”gesturile pompoase” pe care aceştia le-au auzit de la autorităţile române în ultimii zece ani.
PTF Vicovu de Sus, închis din 2010, a fost modernizat pentru trafic internaţional rutier, alături de alte patru puncte, de la Ulma, Izvoarele Sucevei, Climăuţi şi Racovăţ. Lucrările de modernizare a celor cinci puncte de la frontiera cu Ucraina au fost încheiate de partea română în 2012, însă acestea nu sunt funcţionale în condiţiile în care autorităţile ucrainene nu au realizat lucrările de modernizare.