Eurobank anunţase în august că a acceptat să-şi vândă divizia ucraineană pentru 95 milioane de euro iar tranzacţia, inclusiv transferul activelor Eurobank din Ucraina, urma să fie finalizată până la sfârşitul anului.
‘Aprobările necesare pentru ca tranzacţia să poată fi finalizată nu au fost furnizate. Prin urmare, Eurobank a decis să renunţe la acordul cu Delta Bank Group’, se arată în declaraţia băncii elene, unde nu se specifică motivele pentru care nu a fost obţinută aprobarea autorităţilor de reglementare.
Incluzând provizioanele pentru creditele neperformante din primul semestru al acestui an, expunerea Eurobank la PJSC Universal Bank şi alte active ucrainene se ridică la 107 milioane de euro.
Grupul bancar elen anunţase în august că această tranzacţie va avea un impact de aproximativ cinci puncte de bază asupra indicatorului sau Common Equity Tier 1 ratio.
Eurobank, care a înregistrat anul trecut pierderi de 1,15 miliarde de euro, din cauza provizioanelor pentru creditele neperformante, a devenit prima bancă elenă deţinută de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) care revine sub controlul investitorilor privaţi, după majorarea cu succes a capitalului, în valoare de 2,86 miliarde de euro, prin emiterea de noi acţiuni. În urma acestei operaţiuni, participaţia deţinută de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF) la Eurobank a scăzut până la 35,4% de la aproximativ 95% anterior.
Pe piaţa din România, în luna noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias) a devenit acţionarul majoritar al Bancpost. De atunci, grupul şi-a extins în mod constant prezenţa în România, ajungând la peste 3.000 de angajaţi şi o reţea teritorială de 240 de sucursale, zece centre regionale şi zece centre de afaceri.