5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 03.10.2014

Firmele chineze au pus ochii pe activele Enel din Romania si Slovacia, Dilema șoferilor: Service autorizat sau «mecanicul din colţ», Prim-pas spre insolvenţa persoanelor fizice, dar si care sunt cele mai scumpe vile şi apartamente pe care băncile le scot la vânzare. 
Economica.net - vin, 03 oct. 2014, 05:10
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 03.10.2014

HotNews: Reuters: Firmele chineze au pus ochii pe activele Enel din Romania si Slovacia. Companiile chineze sunt interesate in cumpararea activelor din domeniul energiei din Romania si Slovacia pe care Enel cauta sa le vanda ca sa mai reduca din datorii, a declarat joi directorul italian al Enel, potrivit Reuters. Enel, cea mai indatorata companie, s-a angajat sa vanda mai mult de 4 miliarde de euro din activele sale din acest an ca sa reduca din datorii.
In afara de activele din Romania si Slovacia, grupul controlat de stat si condus de Francesco Starace planuieste de asemenea sa vanda o parte din din cele 92 de procente detinute de el, companiei spaniole Endesa.

Capital: Dilema șoferilor: Service autorizat sau «mecanicul din colţ» Un autovehicul din trei are probleme cu frânele, în România, arăta un studiu recent. Verificarea maşinii este importantă, astfel, pentru toți șoferii. Care este, însă, cea mai bună alegere: service-ul autorizat sau cel independent? Numărul celor care achiziţionează o maşină la mâna a doua este de trei ori mai mare decât al celor care optează pentru un autovehicul nou. Pentru cei care preferă o maşină nouă, când vine vorba de revizie, alegerea este simplă: service-ul autorizat al mărcii. După ce maşina nu mai este în garanţie, se observă o împuținare a clienţilor în service-urile autorizate. Majoritatea se îndreaptă către service-urile independente, deoarece costurile sunt mai mici. Diferenţa dintre o revizie la reprezentanţă şi una la un service independent este mare. Astfel, dacă la reprezentanță prețul variază între 500 și 1500 de lei, la un service independent poți plăti de două ori mai puțin, în funcție de automobil.

Romania Libera: Prim-pas spre insolvenţa persoanelor fizice? Avizul favorabil a fost acordat în contextul în care premierul Victor Ponta a declarat, în vara acestui an, că România nu va avea nevoie să reînnoiască acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), care ajunge la final anul viitor. Potrivit înţelegerilor convenite cu FMI în primăvara acestui an, partea română s-a angajat să depună „toate eforturile pentru a evita adoptarea unor inițiative legislative referitoare la insolvența persoanelor fizice care ar crea hazard moral și care ar putea genera abuzuri frecvente din partea debitorilor, deoarece ar submina disciplina de plată”. Angajamentul apare în Memorandumul de politici economice și financiare ataşată Scrisorii de intenție semnată la 5 martie 2014.

Gandul: Cele mai scumpe vile şi apartamente pe care băncile le scot la vânzare. Băncile comerciale se întrec în a-şi prezenta pe propriile site-uri „oferta” de apartamente, vile şi chiar hoteluri luate de la cei care nu şi-au mai putut plăti ratele la credite. Hoteluri de patru stele, vile cu piscine interioare sau apartamente de patru camere se numără între cele mai scumpe proprietăţi pe care bancherii vor să le valorifice prin licitaţii publice. Băncile pot începe de regulă executarea silită în cazul persoanelor care nu şi-au plătit ratele la credite timp de trei luni consecutive şi în cazul în care nu se ajunge la nici o înţelegere cu privire la o reeşalonare a sumelor datorate lunar.

ZF: Ministrul transporturilor Ioan Rus aruncă la coş toate planurile lui Şova. Haosul politic nu poate fi eliminat decât prin trecerea în administrare privată a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri. Master Planul General de Transport, care stabileşte priorităţile României în materie de infrastructură de transport pentru următoarele decenii, a schimbat la 180 de grade harta cu propunerile de construcţie de drumuri prezentată în urmă cu mai puţin de un an tot de guvernul Ponta. Sub acelaşi guvern, doi miniştri diferiţi ai transporturilor, Dan Şova şi Ioan Rus, au ieşit la înaintare cu două hărţi de autostrăzi total diferite: dacă primul promitea 2.400 de kilometri de autostrăzi în şase ani, al doilea spune că până în 2030 se vor construi doar 650 de kilometri de autostrăzi, plus alţi 2.200 de kilometri de drumuri expres. Iar promisiunile şi planurile total diferite vin la o distanţă de mai puţin de un an.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Ciolacu: Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României
Agenţiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României, a afirmat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, relatează Agerpres....
Uniunea Creştin-Socială solicită limitarea cererilor de azil primite de Germania la 100.000 pe an
Uniunea Creştin-Socială solicită limitarea cererilor de azil primite de Germania la 100.000 pe an
Uniunea Creştin-Socială (CSU), partenerul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate din Germania (CDU), a adoptat sâmbătă ...
Armata ucraineană a lovit un depozit de combustibil din regiunea Lugansk, ocupată de Rusia
Armata ucraineană a lovit un depozit de combustibil din regiunea Lugansk, ocupată de Rusia
Forţele ucrainene au lovit sâmbătă un depozit de combustibil situat în regiunea Lugansk, ocupată de Rusia, a anunţat ...
Armata israeliană avertizează locuitorii din sudul Libanului să nu se întoarcă la casele lor
Armata israeliană avertizează locuitorii din sudul Libanului să nu se întoarcă la casele lor
Armata israeliană a avertizat sâmbătă locuitorii din sudul Libanului să ''nu revină deocamdată la căminele lor'', ...