Compania irlandeză este acuzată că şi-a plătit angajaţii în conformitate cu contractele din Irlanda, pentru a evita plata contribuţiilor sociale în Franţa. Cazul se referă la angajaţii Ryanair din aeroportul din Marsilia, în perioada 2007-2010. Ryanair a contestat decizia.
Iniţial compania irlandeză trebuia să plătească 8,8 milioane de euro, din care 4,5 milioane de euro contribuţii sociale, trei milioane de euro contribuţii la sistemul de pensii şi 450.000 euro contribuţii la şomaj. În octombrie 2013, Ryanair a anunţat că va face apel împotriva deciziei, argumentând că angajaţii au achitat deja contribuţiile sociale şi de pensii în Irlanda şi nu va plăti de două ori.
Curtea de Apel din Aix-en-Provence a confirmat decizia iniţială dar a redus nivelul prejudiciului cu 700.000 euro.
Luna trecută, Ryanair şi-a a revizuit în creştere estimările privind câştigul său anual, deoarece se aşteaptă să transporte mai mulţi pasageri, iar campania de imagine prin care operatorul vrea să arate că este mai apropiat de nevoile clienţilor a înregistrat succes.
În anul fiscal care se încheie în martie 2015, compania irlandeză ar urma să înregistreze un profit aproape de nivelul superior al estimării din iulie, când aceasta a anunţat că estimează un profit între 620 şi 650 milioane de euro. Dar rezultatele vor depinde semnificativ de evoluţiile din semestrul doi al anului, avertizează Ryanair.
Operatorul aerian se aşteaptă la o creştere a traficului anual de la 86 la 87 milioane de pasageri, după ce campania de imagine prin care Ryanair vrea să arate că este mai apropiat de nevoile clienţilor este un succes.
Ryanair, prezentă şi pe piaţa din România, a avut 81,7 milioane de pasageri în anul fiscal încheiat la 31 martie, în creştere faţă de 79,3 milioane, în anul fiscal precedent.