Ford reevaluează viitoarele investiţii în Africa de Sud, din cauza grevelor repetate

Grupul american Ford ezită să investească suplimentar în operaţiunile sale din Africa de Sud, din cauza repetatelor opriri ale producţiei în urma grevelor, a afirmat joi Jeff Nemeth, preşedintele diviziei Ford din această ţară, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 13 nov. 2014, 20:08
Ford reevaluează viitoarele investiţii în Africa de Sud, din cauza grevelor repetate

Industria auto din Africa de Sud, care reprezintă 6% din economia cea mai dezvoltată a continentului, a fost afectată direct şi indirect de patru greve în ultimul an.

‘O schimbare pentru noi, aici în Africa de Sud, ar convinge Board-ul Ford să continue să investească într-o ţară în care stabilitatea producţiei este mai puţin sigură decât în alte state’, le-a declarat jurnaliştilor Jeff Nemeth.

În septembrie, producătorii auto au reluat producţia, după patru săptămâni de grevă, la care au participat 220.000 de angajaţi din industrie. Anul trecut, o mişcare de protest a costat industria auto două miliarde de dolari, fiind urmată de o grevă în sectorul componentelor auto şi o alta a şoferilor de camioane care transportau vehiculele exportate.

‘An după an, atât de mult din producţia noastră suferă din cauza grevelor, nu avem o viziune clară a nivelului producţiei pe care îl putem atinge. Aceste probleme afectează deciziile noastre legate de investiţii’, a avertizat preşedintele diviziei Ford din Africa de Sud.

Ford vinde aproximativ 6.000 de vehicule pe lună în statul african, fiind al treilea mare furnizor, după Toyota şi Volkswagen. De asemenea, al doilea mare producător auto american exportă vehicule din Africa de Sud.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost.

Te-ar mai putea interesa și
MAE transmite a o avertizare de călătorie în Martinica, teritoriu francez de peste mări. Au fost impuse restricții în urma protestelor care au loc în regiune
MAE transmite a o avertizare de călătorie în Martinica, teritoriu francez de peste mări. Au fost impuse restricții în ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Martinica, teritoriu francez de peste mări, asupra......
Sute de mii de români vor trebui să-și schimbe din nou cărțile de identitate
Sute de mii de români vor trebui să-și schimbe din nou cărțile de identitate
Cartea de identitate (buletinul) emisă după împlinirea vârstei de 25 de ani are ca perioadă de expirare data de 3 august ...
Uraganul Milton a lăsat în urmă cel puțin 16 morți și pagube de 50 de miliarde de dolari după ce a lovit coasta de est a Statelor Unite – (Video)
Uraganul Milton a lăsat în urmă cel puțin 16 morți și pagube de 50 de miliarde de dolari după ce a lovit coasta de ...
Peste două milioane de locuinţe erau fără curent electric în Florida vineri seara, după trecerea uraganului Milton, ...
Fitch confirmă ratingul Bucureștiului la „BBB minus”, cu perspectivă stabilă
Fitch confirmă ratingul Bucureștiului la „BBB minus”, cu perspectivă stabilă
Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pe termen lung în valută şi monedă locală ale Bucureştiului la "BBB minus", ...