Şeful ENEL s-a sinucis UPDATED

Matteo Cassani s-a aruncat de pe clădirea ENEL situată pe bulevardul Ion Mihalache, informează România TV
Economica.net - joi, 27 nov. 2014, 11:06
Şeful ENEL s-a sinucis UPDATED

Matteo Cassani, director general Enel Energie Muntenia şi Enel Energie, 42 de ani, s-a sinucis astăzi aruncându-se de pe clădirea Enel situază pe bulevardul Ion Mihalache din Bucureşti, potrivit Romania TV.

Politisti de la Serviciul Omoruri si criminalisti fac cercetare la fata locului si vor audia mai multe persoane in cadrul anchetei. Zona din fata cladirii Enel a fost izolata, pentru ca anchetatorii sa poata ridica probe.

Enel: Nu cunoastem circumstantele accidentului, Matteo Casani a fost un excelent profesionist

Enel a emis un comunicat de presă, pe care îl prezentăm integral:

„Va informam ca astazi a avut loc o tragedie, in care colegul nostru Matteo Cassani, Directorul General al Enel Energie si Enel Energie Muntenia si-a pierdut viata. Nu cunoastem circumstantele acestui accident. O investigatie a autoritatilor este in curs de derulare. Matteo Cassani a fost un excelent profesionist, care lucra de zece ani in Romania, ocupand diverse pozitii de conducere in cadrul companiei noastre. Un om respectat de toti colegii si apreciat de clienti si de intreaga comunitate de business. Prioritatea noastra in acest moment este sa fim alaturi de familie si colaboratorii sai apropiati. Speram ca intreaga presa sa respecte intimitatea persoanei implicate si sa nu speculeze pe acest eveniment nefericit”.

Compania italiană Enel controlează în România trei dintre cele opt distribuţii regionale de energie electrică, Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, care include şi Bucureştiul, alături de capacităţi de producţie în zona de regenerabile. Compania este în proces de vânzare a activelor sale din România, preţul pe care italienii l-ar solicita fiind de circa 1,8 miliarde de euro.

Pe de altă parte, numele companiei Enel a apărut în scandalul facturilor umflate către consumatori, pe care i-a obligat să plătească de două ori contravaloarea certificatelor verzi incluse în factura de energie electrică. Paguba a fost ulterior recuperată.

Enel mai are două litigii cu statul român. În primul statul cere circa 520 de milioane de euro pe motiv că nu a respectat toate clauzele din contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud şi că ar fi trebuit să mai cumpere un pachet suplimentar de acţiuni. În al doilea, care vizează toate companiile străine care au cumpărat pachetele majoritare de acţiuni la societăţile de distribuţie, statul pretinde că noii proprietari nu au făcut investiţiile asumate prin programul de privatizare. În cazul Enel, statul solicită daune de peste 800 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează
Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează
În data de 31 decembrie 2024, companiile de furnizare PPC Energie și PPC Energie Muntenia, parte din Grupul PPC în România, au fuzionat. Unificarea companiilor de furnizare într-o singură......
Ce spune Rusia despre planul lui Trump cu Groenlanda
Ce spune Rusia despre planul lui Trump cu Groenlanda
Kremlinul a declarat joi că "urmăreşte foarte îndeaproape" retorica "dramatică" a preşedintelui ales american Donald ...
Elon Musk „a explorat” modalităţi de înlăturare a premierului britanic K. Starmer înaintea următoarelor alegeri – Financial Times
Elon Musk „a explorat” modalităţi de înlăturare a premierului britanic K. Starmer înaintea următoarelor ...
Miliardarul Elon Musk a purtat discuţii private cu aliaţi despre înlăturarea din funcţie a premierului britanic Keir ...
Finlanda interzice privatizarea furnizării de apă din motive de securitate
Finlanda interzice privatizarea furnizării de apă din motive de securitate
Guvernul finlandez a propus ca municipalităţile să nu aibă voie să vândă către investitori privaţi facilităţile ...