Casa Verde: Peste 21.000 de contracte analizate pentru proiectele depuse în 2011

Peste 21.200 de contracte au fost analizate până în prezent în cadrul Programului 'Casa Verde - sesiunea din 2011', iar alte aproximativ 2.600 de dosare vor intra în analiză până la sfârşitul acestui an, suma decontată deja către 191 de persoane fizice fiind de 1,145 milioane lei, a anunţat, marţi, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice /MMSC/.
Economica.net - mar, 02 dec. 2014, 14:29
Casa Verde: Peste 21.000 de contracte analizate pentru proiectele depuse în 2011

Potrivit datelor oficiale, din totalul de 23.938 dosare depuse, au fost analizate 21.293 de dosare, iar 16.937 au fost acceptate şi 4.556 respinse. În ceea ce priveşte ultimele 2.597 de dosare depuse în cadrul proiectului blocat la nivelul anului 2011, acestea vor fi analizate până la sfârşitul anului.

De asemenea, 48 de dosare au fost anulate sau retrase.

‘Au fost deja semnate 5.094 de contracte, dintre care au fost trimise 1.995 cereri de tragere către AFM. În plus, vorbim despre 191 contracte pentru persoane fizice care au fost decontate, în valoare de 1.145.342 lei şi două contracte pentru persoane juridice, în valoare de 995.383 lei’, menţionează ministrul Mediului, Attila Korodi.

Acesta adăugat că programul ‘Casa Verde’ în formulă regândită ar putea demara la începutul anului viitor.

‘Aşa cum am anunţat iniţial, anul acesta finalizăm toate dosarele din acest program şi creăm toate condiţiile pentru a se putea demara, încă de la începutul anului viitor, o sesiune nouă de proiecte. ‘Casa Verde’ trebuie regândită, deoarece tehnologiile au evoluat şi sunt disponibile mai multe soluţii pe piaţă, însă cred în continuare că acest program reprezintă o soluţie optimă pentru protecţia mediului, reducerea emisiilor de CO2 şi a efectelor schimbărilor climatice, precum şi în ceea ce priveşte eficienţa energetică’, a spus Korodi.

‘Casa Verde’ este un program de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ecologice de încălzire, care utilizează energie solară, eoliană etc.

În ultima sa variantă, programul destinat persoanelor fizice consta în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru Mediu, în funcţie de tipul instalaţiei de încălzire pentru care a optat beneficiarul, după cum urmează: până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură şi până la 6.000 de lei pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Persoanele fizice şi-au putut depune dosarele de finanţare nerambursabilă la agenţiile judeţene de mediu din localităţile unde domiciliază. O persoană a avut posibilitatea să depună, în cadrul sesiunii de finanţare, un singur proiect, dar în acelaşi proiect a putut cumula două tipuri de instalaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Benzinăriile Rompetrol și-au crescut vânzările de carburanți în acest an
Benzinăriile Rompetrol și-au crescut vânzările de carburanți în acest an
Rompetrol Downstream, divizia de distribuție a produselor petroliere a grupui Rompetrol, a raportat o creștere a volumelor vândute prin stații, în primele nouă luni ale acestui an....
Ucraina: Reţeaua energetică, vizată de un nou atac rusesc ‘masiv’, potrivit Kievului
Ucraina: Reţeaua energetică, vizată de un nou atac rusesc ‘masiv’, potrivit Kievului
Reţeaua energetică ucraineană, deja foarte fragilă, a fost vizată duminică dimineaţă de un nou atac rusesc 'masiv', ...
Premierul Ciolacu, vizită de lucru la Bruxelles; întâlniri cu şeful NATO, preşedinţii Consiliului European şi Parlamentului European
Premierul Ciolacu, vizită de lucru la Bruxelles; întâlniri cu şeful NATO, preşedinţii Consiliului European şi Parlamentului ...
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, însoţit de o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Afacerilor Externe, ...
India anunţă că a testat cu succes o rachetă hipersonică
India anunţă că a testat cu succes o rachetă hipersonică
India, ţară dotată cu arma nucleară, a anunţat duminică primul test reuşit cu rachetă hipersonică, transmite AFP.