Sumitomo Mitsui va achiziţiona Citigroup Japonia, pentru 330 milioane de dolari

Sumitomo Mitsui, al doilea mare grup bancar nipon, va anunţa săptămâna viitoarea achiziţionarea diviziei de consumer banking a Citigroup din Japonia pentru aproximativ 40 miliarde de yeni (330 milioane de dolari), au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mie, 10 dec. 2014, 08:34
Sumitomo Mitsui va achiziţiona Citigroup Japonia, pentru 330 milioane de dolari

Sumitomo Mitsui este una din cele cinci bănci locale care au depus în septembrie oferte pentru Citibank Japan Ltd, dorind să-şi extindă afacerile pe segmentul de consumer banking din Japonia, o ţară în care activele financiare ale gospodăriilor se ridică la 14.000 miliarde de dolari.

‘Tranzacţia arată abordarea agresivă a Sumitomo Mitsui pe segmentul de fuziuni şi achiziţii. Există riscul ca unii din clienţi să renunţe la serviciile Sumitomo dacă banca nu va putea menţine aceeaşi calitate a serviciilor pe care o oferă Citigroup pe plan global’, a avertizat analistul Nana Otsuki, de la Bank of America, în Tokyo.

Sumitomo Mitsui intenţionează să-i preia pe toţi angajaţii diviziei de consumer banking a Citigroup, filialele şi activele clienţilor din Japonia, susţin sursele. Anul trecut, Sumitomo Mitsui a achiziţionat divizia de private-banking a Societe Generale din Japonia.

De asemenea, Citigroup negociază cu Sumitomo Mitsui vânzarea diviziei de carduri de credit din Japonia, au precizat sursele. Şi alte companii nipone, Shinsei Bank, Isetan Mitsukoshi Holdings şi JCB Co, sunt interesante de această divizie, anunţa săptămâna trecută publicaţia niponă ‘Nikkei’.

Citi şi-a deschis prima filială în Yokohama în 1902 şi în Tokyo în 1923. Citibank Japan, care are aproximativ 1.800 de angajaţi, are 32 de sucursale de retail în Japonia.

Citibank Japan a înregistrat un profit de 1,34 miliarde de yeni în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2014, după ce în urmă cu un an raporta pierderi nete de 1,98 miliarde de yeni. Depozitele se ridicau la 3.900 miliarde de yeni la 30 septembrie.

În octombrie, Citigroup a anunţat că va renunţa la diviziile de consumer banking din 11 pieţe, în condiţiile în care majoritatea marilor bănci americane îşi reduce activitatea pe acest segment, pentru a obţine profituri mai ridicate. A treia mare bancă din SUA a raportat că vrea să-şi vândă diviziile de consumer banking din şase state din America Latină, precum şi din Japonia, Egipt, Cehia, Ungaria şi Guam. Citigroup operează în peste 160 de state şi jurisdicţii, cu peste 200 de milioane de conturi ale clienţilor.

În România, Raiffeisen Bank a anunţat, anul trecut, că va achiziţiona portofoliul de împrumuturi de retail al diviziei din România a băncii americane Citigroup.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia şi Serbia anunță întărirea cooperării lor militare. Erdogan dă de înțeles că va livra drone militare Belgradului
Turcia şi Serbia anunță întărirea cooperării lor militare. Erdogan dă de înțeles că va livra drone militare Belgradului
Turcia şi Serbia au anunţat vineri o nouă etapă în cooperarea lor militară, cu ocazia vizitei la Belgrad a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a lăsat să se înţeleagă că......
Coreea de Nord acuză Coreea de Sud că a aruncat un număr uriaș de maifeste deasupra Phenianului, folosind o dronă
Coreea de Nord acuză Coreea de Sud că a aruncat un număr uriaș de maifeste deasupra Phenianului, folosind o dronă
Coreea de Nord a acuzat vineri Coreea de Sud că trimis deasupra capitalei Phenian drone care au răspândit un "număr uriaş" ...
Scholz anunță că Germania oferă un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 1,4 miliarde de euro
Scholz anunță că Germania oferă un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 1,4 miliarde de euro
Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat vineri un nou pachet de ajutor militar în valoare de 1,4 miliarde de euro pentru ...
Josep Borrell propune crearea unui nou fond UE destinat finanțării Ucrainei, pentru a scăpa de opoziția Ungariei. Budapesta a blocat fondul deja existent
Josep Borrell propune crearea unui nou fond UE destinat finanțării Ucrainei, pentru a scăpa de opoziția Ungariei. Budapesta ...
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a prezentat o propunere de creare a unui nou fond destinat finanţării parţiale ...