„În cazul unei firme de curierat, parcul auto se uzează într-un ritm mai ridicat decât la alte tipuri de societăţi. În acest context şi pentru a evita crşterea cheltuielilor de întreţinere, parcul auto este reînnoit în permanenţă. De asemenea, creşterea volumul de business a avut ca efect şi extinderea numărului de vehicule. În 2015, bugetul pentru parcul auto va fi similar celui din acest an, patru milioane de euro”, a spus Pătrăşcanu.
El a adăugat că societatea va deschide la Braşov un centru de tranzit, similar celui din Capitală, care va prelua o parte din traficul de expediţii.
„Prin Braşov trec zilnic 30 de vehicule din parcul auto al FAN Courier, iar sortarea expediţiilor se face manual. Vom înfiinţa acest centru pe un teren de 2,7 hectare, recent achiziţionat. Bugetul alocat se ridică la 1-1,5 milioane de euro. Restul banilor pentru investiţii vor fi cheltuiţi pe echipamente IT şi perfecţionarea salariaţilor, care numără 3.650, cu 650 mai mulţi faţă de începutul anului”, a spus şeful companiei.
Pătrăşcanu a afirmat că FAN Courier a încheiat primele 10 luni cu afaceri de 276,3 milioane de lei (60,13 milioane de euro) şi până la finele anului se va ajunge la 322,5 milioane de lei (72,5 milioane de euro), cu 16% mai mult faţă de 2013.