5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 12.01.2015

Profi şi Mega Image au pus ochii pe magazinele Succes - Ce maşini ajung în România anul acesta - Despre noul Cod Fiscal -  Enel face tractări auto, OMV Petrom oferă servicii de curierat - Culmea taxării: Fiscul calculează contribuţii la venituri fictive - Record în agricultură. Citeşte pe larg revista presei din 12 ianuarie 2015
Economica.net - lun, 12 ian. 2015, 04:16
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.01.2015

ZF – Profi şi Mega Image au pus ochii pe magazinele Succes, cel mai puternic jucător român din retail. Sub brandul Succes sunt deschise peste 150 de magazine în nouă judeţe din ţară şi în Capitală, cu afaceri de 250 mil. lei. Retailerul Profi analizează toate magazinele Succes, fiind interesat să cumpere câteva zeci dintre acestea, aflate atât în Bucureşti, cât şi în provincie. Mega Image se uită doar către cele circa zece magazine din Capitală, potrivit surselor din piaţă.

DIGI24 – Marile companii își diversifică activitatea. Enel face tractări auto, OMV Petrom oferă servicii de curierat, iar la Fabrica de Rulmenți Bârlad găsiți bijuterii. În goana după bani, companiile mari îşi diversifică afacerile şi le oferă clienţilor pe care îi au deja noi tipuri de servicii. Enel, de exemplu, face acum tractări auto şi repară boilere. OMV Petrom oferă servicii de curierat şi face transferuri de bani în benzinării. Iar uzina de rulmenţi Bârlad a decis să fabrice şi bijuterii.

Adevărul – Codul Fiscal, un lucru prost făcut. Ce norme îi derutează şi pe contribuabili, şi pe administratorii sistemului. Cu toate că a suferit sute de amendamente, legislaţia fiscală conţine o serie de aberaţii printre care se numără taxarea cu sume mai mari decât venitul impozitat, finanţarea şoselelor de către transportatorii feroviari, includerea pădurilor în categoria agenţilor poluanţi sau taxarea în cascadă a produselor accizabile.

Capital – Culmea taxării: Fiscul calculează contribuţii la venituri fictive. Chiar dacă au câştigat doar câţiva lei, statul le pretinde celor care au exclusiv venituri din dobânzi, dividende sau chirii să plătească sute de lei CAS. Zeci de mii de decizii de impunere au fost răspândite de Fisc în ultimele săptămâni. În unele cazuri, veniturile nici măcar nu erau reale.

ZF – Agricultura a adus în economie 17 mld. euro, al patrulea cel mai mare rezultat din istorie.  Agricultura, una dintre cele mai fierbinţi pieţe, a adus 17 miliarde de euro în economie anul trecut, în scădere cu 4,1% faţă de 2013 şi cu 6% mai puţin decât maximul ultimilor cinci ani, din 2011. Doar în 2008 agricultura a avut un rezultat mai mare decât cele 18 mld. euro din 2011. „Cine a ştiut să producă şi să vândă a avut rezultate bune. Volumele produse au fost mai mari şi preţurile mai mici decât în 2013, iar profitul s-a încadrat în limite normale“, spune Mihai Afiliu, proprietarul Afiliu Trans, o afacere agricolă cu încasări de 6,5 milioane de euro anual.

Capital – Ce mașini ajung în showroom-urile româneşti anul acesta. Skoda Fabia, Renault Espace, a treia generaţie Honda Jazz, Volkswagen Polo GTI, noul Opel Adam S, noul Megane, Hyundai i30 şi i40, Mercedes-AMG GT, Opel Karl, etc.

Te-ar mai putea interesa și
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ca acesta să preia conducerea PNL, arătând, însă, că "decizia va fi......
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...