Declaraţia lui Stephane Richard vine după ce, anul trecut, Orange a anunţat că nu va lua parte la consolidarea pieţei interne de telecomunicaţii, după ce a analizat posibilităţile şi a descoperit că nu au fost îndeplinite condiţiile stabilite iniţial, scrie Agerpres.
Guvernul Franţei încă doreşte să reducă numărul operatorilor de telefonie mobilă de pe piaţa internă de la patru la trei, pentru a pune capăt ‘spiralei destructive’ a scăderii preţurilor, a afirmat ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg.
Franţa cere companiilor de telecomunicaţii să se consolideze dincolo de frontierele ţării, a adăugat oficialul francez. Companiei Orange, unde statul deţine 27% din acţiuni, i s-a cerut să profite de alianţele sale din Europa pentru a se consolida în afara Franţei.
Preşedintele şi directorul general al companiei franceze, Stephane Richard, a afirmat, marţi, că este încrezător că în această primăvară va fi finalizată achiziţionarea operatorului spaniol de telecomunicaţii Jazztel.
Comisia Europeană a deschis o anchetă cu privire la tranzacţia de 3,4 miliarde de euro (4,02 miliarde de dolari) prin care grupul francez Orange va prelua Jazztel. Această tranzacţie ar urma să reducă numărul companiilor de telecomunicaţii din Spania de la patru la trei, subliniază Comisia Europeană.
‘Pierderea Jazztel ar putea conduce la majorări de preţuri pentru consumatorii din Spania’, susţine Comisia. Executivul comunitar va lua o decizie în acest dosar până la data de 24 aprilie 2015.
Grupul BT, fostul monopol britanic de telecomunicaţii, a anunţat, în decembrie, că a demarat negocieri exclusive cu Deutsche Telekom şi Orange pentru preluarea societăţii lor mixte EE, pentru 12,5 miliarde de lire sterline (19,6 miliarde de dolari).
Deutsche Telekom şi Orange deţin, fiecare, 50% din acţiunile EE, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Marea Britanie, controlând 33,8% din piaţă datorită celor 24,5 milioane de utilizatori direcţi. Operatorul a fost creat în 2010 în urma fuziunii Orange cu T-Mobile.
Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, avea la finele anului trecut 236,3 milioane clienţi la nivel mondial, dintre care 178,5 milioane erau abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.
Pe piaţa din România, veniturile Orange România s-au majorat, în primele şase luni ale anului, cu 4,5%, până la valoarea de 448,3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Totodată, datorită investiţiei în reţea, inclusiv în cea mai extinsă acoperire 4G, Orange a ajuns, în primul semestru al anului, la 10.384.000 de clienţi, cu aproximativ 184.000 mai mulţi decât la finalul lunii iunie 2013.