Aeroportul „Henri Coandă”, pe locul patru în Europa, la categoria 5 – 10 milioane de pasageri

Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti s-a clasat pe locul patru în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în 2014, la categoria între 5 şi 10 milioane de pasageri, scrie Mediafax.
Economica.net - joi, 05 feb. 2015, 17:07
Aeroportul

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Basel, Lanzarote (Insulele Canare) şi Napoli, locul al cincilea fiind ocupat de Porto, în clasamentul realizat de Airports Council International-Europe.

Citeşte pe larg, pe Mediafax.ro.

În anul 2014, pe cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – „Aurel Vlaicu” (AIBB AV), s-a înregistrat un număr record de 8.321.858 de pasageri şi 102.048 de mişcări aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe Aeroportul „Henri Coandă” s-au înregistrat 8.317.168 de pasageri şi 91.788 de mişcări de aeronave.

Faţă de 2013, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului anul trecit a înregistrat o creştere de 8,8%. Astfel, evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european, de 4,9%.

În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 6,32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Anul trecut, 83% dintre pasagerii Aeroportului „Henri Coandă” au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

Te-ar mai putea interesa și
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) nu ar trebui să rămână......
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...