Telefoanele 4G ZTE au primit interdicţie în România, de la o instanţă din SUA. Chinezii au dreptul să le vândă, încă

Chinezii de la ZTE au primit interdicție privind vânzările de telefoane mobile și echipamente 4G – LTE pentru piața românească în urma unei decizii a unei instanţe din Statele Unite după ce a fost dat în judecată de Vringo, o companie americană ce administrează peste 500 de patente, sub acuzația de încălcare a proprietății intelectuale. 
Economica.net - lun, 09 feb. 2015, 22:05
Telefoanele 4G ZTE au primit interdicţie în România, de la o instanţă din SUA. Chinezii au dreptul să le vândă, încă

Potrivit unui comunicat al Vringo privind decizia americanilor, companiei chineze cât și partenerilor săi din România le este interzis să importe, exporte, să introducă pe piață, să pună în vânzare sau să depoziteze orice telefon mobil ce include tehnologia 4G LTE sau echipamente de infrastructură produse de ZTE și care încorporează tehnologia 4G LTE. ZTE a fost pusă să plătească o cauțiune de 240.000 de euro.

ZTE a depus o cerere de reanalizare a cuantumului cauțiunii de 240.000 de euro, cerere care a fost respinsă în data de 4 februarie de Curtea de Apel București.

Potrivit ZTE, această interdicție le-ar aduce un prejudiciu de 30 de milioane de euro prin încălcarea contractelor aflate în derulare cu Telekom Romania Mobile Communications și Deutsche Telekom AG.

Vringo a trimis deja informări tuturor partenerilor ZTE din România cu privire la interdicția primită de compania chineză.

Contactați de ECONOMICA.NET Mușat și Asociații, reprezentanții ZTE România, au declarat că a fost depusă deja solicitare la Curtea de Apel București privind suspendarea deciziei, solicitare care a fost admisă. Până la o decizie definitivă a Curții de Apel București, ZTE își poate continua vânzările de pe piața românească.

Principalii parteneri ai ZTE România sunt Telekom Mobile Comunications Romania și ILEX GSM, partener Vodafone România.

Cei de la ZTE România nu au trimis o poziție oficială legată de acest scandal cu compania americană. 

Acesta este primul caz când un producător de echipamente electronice și IT&C primește interdicție de a mai importa și comercializa produse pe piaţa românească pe motiv de încălcare a dreptului de proprietate intelectuală.

Părți în acest dosar sunt VRINGO INFRASTRUCTURE INC, ZTE România SRL, ASBIS Romania SRL, ILEX COM SRL, DANTE INTERNATIONAL SRL, compania ce deține magazinul online eMAG și TEOVLAD COM SRL.

Vringio este o companie americană, înființată în anul 2006, în Statele Unite ale Americii al cărei acționariat este israelian.

Te-ar mai putea interesa și
Producția de energie hidro a scăzut cu 4.000 GWh din cauza secetei
Producția de energie hidro a scăzut cu 4.000 GWh din cauza secetei
Producția de energie hidro a scăzut anul trecut cu circa 4.000 GWh, din cauza secetei, dar s-a înregistrat o creștere pe partea de fotovoltaice, iar prosumatorii au asigurat 2% din toată......
Înăsprirea mediului fiscal, cea mai proastă opțiune a Guvernului, spune Adrian Izvoranu, vicepreședinte al Confederației Patronatul Român
Înăsprirea mediului fiscal, cea mai proastă opțiune a Guvernului, spune Adrian Izvoranu, vicepreședinte al Confederației ...
Abordarea rigidă, de înăsprire a mediului fiscal, este cea mai proastă opțiune pe care o poate lua la ora actuală Guvernul, ...
Top 10 al companiilor care exportă cereale din România
Top 10 al companiilor care exportă cereale din România
Clasamentul celor mai mari traderi de cereale prezenți pe piața din România este dominat de companii străine – olandeze, ...
Ce semne dă începutul lui 2025 cu privire la prețul alimentelor de bază. Exceptând porcul, totul este mai scump
Ce semne dă începutul lui 2025 cu privire la prețul alimentelor de bază. Exceptând porcul, totul este mai scump
În prima săptămână a lui 2025, prețurile medii de producător au fost mai mici la carnea de porc, dar mai mari la carnea ...