Deprecierea rublei a afectat profitul Coca-Cola HBC în trimestrul 4

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, a raportat un declin de 11,4% al profitului net în trimestrul patru din 2014, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţa din Rusia şi a deprecierii rublei, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 18 feb. 2015, 11:26
Deprecierea rublei a afectat profitul Coca-Cola HBC în trimestrul 4

Compania cu sediul în Elveţia a înregistrat, în perioada octombrie-decembrie 2014, un profit net de 30,4 milioane de euro (35 milioane de dolari), de la 34,3 milioane de euro în trimestrul patru din 2013.

Coca-Cola HBC a revizuit în scădere ţinta pentru fluxul de numerar disponibil la 1,1-1,2 miliarde de euro, de la 1,3 miliarde de euro anterior, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar. De asemenea, compania, prezentă în 28 de state, a avertizat că în acest an condiţiile economice rămân dificile.

Rusia este cea mai mare piaţă a Coca-Cola HBC şi în ultimii ani a fost principalul motor de creştere al câştigurilor companiei. Dar stagnarea economiei şi deprecierea rublei au afectat cererea pentru produsele companiei. Achiziţionarea unui producător de băuturi răcoritoare în Rusia a ajutat la redresarea vânzărilor în trimestrul patru din 2014.

Compania va plăti dividende de 0,36 euro pe acţiune pentru 2014, faţă de 0,35 euro pe acţiune pentru 2013.

În 2013, Coca-Cola HBC, fosta Coca-Cola Hellenic, şi-a mutat sediul fiscal din Grecia în Elveţia şi, de asemenea, a decis ca listarea principală a acţiunilor să se realizeze la Bursa de la Londra în ideea de a-şi îmbunătăţi accesul la pieţele de capital.

Operaţiunile Coca-Cola HBC acoperă 28 de ţări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

Te-ar mai putea interesa și
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale în administraţia publică
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale ...
Inteligenţa artificială va fi folosită în administraţia publică din România, iar cel mai important proiect pregătit în momentul de faţă este aplicaţia unică a statului, a declarat,......
România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria
România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat ...
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise ...