Lafarge şi Holcim au modificat acordul prin care va fi creat cel mai mare producător mondial de ciment

Producătorul elveţian de ciment Holcim şi compania franceză Lafarge au acceptat, vineri, noi termeni ai planificatei lor fuziuni, stabilite în aprilie 2014, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 20 mart. 2015, 08:55
Lafarge şi Holcim au modificat acordul prin care va fi creat cel mai mare producător mondial de ciment

Holcim şi Lafarge au anunţat, anul trecut, că vor să-şi unească forţele pentru a da naştere unui gigant mondial cu vânzări de 44 de miliarde de dolari pe an. Conform înţelegerii iniţiale, o acţiune Lafarge va fi schimbată pentru un titlu Holcim.

Vineri, companiile au stabilit că nouă acţiuni Holcim vor fi schimbate pentru zece titluri Lafarge. Numele noului director general al entităţii combinate va fi dat publicităţii la momentul potrivit.

Bruno Lafont, directorul general al Lafarge, fusese desemnat iniţial să conducă compania rezultată în urma fuziunii. Noul acord prevede că Lafont va fi copreşedinte, împreună cu actualul preşedinte al Holcim, Wolfgang Reitzle, în timp ce Board-ul Lafarge va propune directorul general, care va trebui aprobat de comitetul de conducere al Holcim.

Vineri dimineaţa, acţiunile Lafarge şi Holcim au urcat la bursă cu 3,6%, respectiv cu 1,6%.

Holcim a anunţat că anumiţi acţionari-cheie ai celor două companii au confirmat că vor sprijini noile condiţii ale fuziunii. Compania nu a dat publicităţii numele acţionarilor.

Negocierile privind revizuirea termenilor acordului de fuziune dintre Lafarge şi Holcim au fost intense săptămâna aceasta, după ce Lafarge a anunţat că a primit o scrisoare de la Board-ul Holcim privind modificarea condiţiilor financiare şi a structurii de conducere a propusei fuziuni.

Vânzarea activelor din Europa, Canada şi alte regiuni este o precondiţie pentru ca Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea realizării fuziunii lor, care va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari).

Lafarge va renunţa la toate operaţiunile sale de afaceri din Germania şi România, a anunţat Uniunea Europeană /UE/. Holcim trebuie să vândă subsidiara din Slovacia, Cehia, unele active din Spania şi majoritatea activităţilor din Franţa. Pe de altă parte, companiile vor putea păstra fabrica Holcim din Altkirch, Franţa.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce materiale de construcţii de peste 15 ani şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a încheiat un parteneriat cu Dan Air şi a contractat, în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance), o aeronavă necesară în perioada sezonului de iarnă, în lunile decembrie şi......
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun Deep
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun ...
Tribunalul Bucureşti obligă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Institutul Grigore Antipa să comunice ...
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineaţa, între Sibiu şi Boiţa, din cauza vântului puternic, a informat DRDP ...
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte automobile au făcut Dacia şi Ford
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte ...
Raportul ACAROM cu privire la producția de mașini a României arată că, în perioada ianuarie - octombrie 2024 au fost ...