5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi – 24.03.2015

RCS & RDS vinde şi operaţiunile din Cehia - Ce s-a ales de proiectul trenului urban si reabilitarea Centurii feroviare a Bucurestiului - "Regii" birourilor din România vor să se cumpere reciproc - Clasamentul asigurătorilor după daunele achitate anul trecut - Şeful Fiscului anunţă: Vom continua controalele. Citeşte pe larg revista presei din 24 martie 2015.
Economica.net - mar, 24 mart. 2015, 06:06
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi - 24.03.2015

RCS & RDS vinde şi operaţiunile din Cehia – ZF. Grupul RCS & RDS, controlat de antreprenorul român Zoltan Teszari, discută vânzarea operaţiunilor de televiziune prin satelit din Cehia cu Lama Energy, companie membră a Lama Group, un holding cu afaceri de 590 mil. euro în 2013 în energie şi comunicaţii, controlat de omul de afaceri Petr Lamich, conform agenţiei de ştiri CTK News, care susţine citând surse apropiate negocierilor că autoritatea de concurenţă examinează deja tranzacţia şi ar putea da undă verde vânzării în termen de o lună.

Ce s-a ales de proiectul trenului urban si reabilitarea Centurii feroviare a Bucurestiului – anuntat ca un proiect gata de implementare in 2012, dar pierdut pe drum intre timp – Hotnews. In 2012, autoritatile de la Transporturi si Metrou anuntau si dadeau ca aproape gata proiectul de reabilitare a inelului feroviar al Capitalei, implementarea unui tren urban si realizarea unor puncte intermodale de-a lungul centurii. Acum, la aproape trei ani de la anuntarea acelor planuri, proiectul reabilitarii centurii feroviare si a implementarii unui tren urban a ramas tot pe hartie, in asteptarea unor noi studii de fezabilitate. In tot acest timp, Metrorex viseaza la extinderea actualelor magistrale de metrou pana la centura si puncte intermodale, insa doar abia dupa ce se fac noi studii de prefezabilitate si fezabilitate, iar Ministerul Transporturilor spera sa convinga autoritatile locale din Ilfov sa participe si ele financiar la proiect. Pana una-alta, pe centura feroviara a Capitalei raman sa circule doar trenurile de marfa.

„Regii” birourilor din România vor să se cumpere reciproc – Capital. Grupul austriac Immofinanz, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri din România, a făcut o ofertă de preluare a unei cote principale de 29% din concurentul său CA Immo, pentru suma de 530 mil. euro. Decizia vine în replică la oferta făcută săptămâna trecută de CA Immo şi Boris Mints cu privire la achiziţia a 13,5% din Immofinanz.

Clasamentul asigurătorilor după daunele achitate anul trecut: cinci jucători au două treimi din total – ZF. Omniasig, Astra, Uniqa, Groupama şi Allianz-Ţiriac au plătit cele mai multe daune. Cinci companii de asigurări mari au consemnat aproape două treimi din daunele de peste 4 miliarde de lei (900 mil. euro) achitate anul trecut pe poliţe de asigurări generale, iar primii zece asigurători în funcţie de despăgubiri au avut o cotă de peste 95%. Pe asigurări de viaţă, care au ajuns aproape la o cincime din totalul despăgubirilor, primii cinci jucători au o cotă de 80%.

În războiul Antifraudei cu magazinele şi restaurantele, şeful Fiscului anunţă: Vom continua controalele şi mai abitir! – Capital. Comercianţii şi patronii de restaurante acuză Antifrauda că le închide activitatea pentru sume derizorii depistate în casele de marcat, îi hărţuiește cu amenzi, se comportă agresiv şi, în final, le ruinează afacerile. În replică, şeful Fiscului susţine că plângerile nu reflectă realitatea, iar controalele vor continua „şi mai abitir”. Cum s-a ajuns aici? Schimbarea legislației din această lună a sporit mult puterile DGAF, excesiv chiar, potrivit mediului de afaceri.

CNADNR, un mamut cu 6.000 de angajaţi care nu poate astupa singur nici gropile – ZF. Deşi are 6.000 de salariaţi, dintre care jumătate muncitori, CNADNR nu repară nici măcar gropile fără să facă licitaţie publică. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), cu un buget de 1,5 mld. euro anul trecut, adică circa o cincime din întreaga piaţă locală a construcţiilor, este şi cel mai mare jucător din această industrie din perspectiva numărului de angajaţi.

Războiul valutar mondial: cât este de periculos și cum va schimba lumea – Adevărul Financiar.

Din turnul de fildeș, în ”economia reală”: Cum a pierdut Academia Română 22 de hectare pe malul lacului Siutghiol și cine sunt beneficiarii – CURSDEGUVERNARE.ro

Venirea americanilor la Deveselu dublează chiriile din Caracal – DIGI24. Chiriile apartamentelor şi garsonierelor s-au dublat în ultimele luni. Dacă anul trecut apartamentele se închiriau cu cel mult 150 de euro pe lună, acum preţurile au ajuns chiar şi mai mari de 300 de euro. Mai mult, cei care vor să închirieze postează pe site-uri anunţuri în care specifică clar că vor doar americani drept chiriaşi.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...