Vă redăm, în continuare, poziţia Universităţii din Bucureşti pe marginea acestui subiect, întocmai cum ne-a fost remisă:
Universitatea din Bucureşti apreciază activitatea desfăşurată până în prezent de UEFISCDI în organizarea competiţiilor pentru selecţia proiectelor de cercetare, precum şi în evaluarea şi monitorizarea acestora, ca fiind una funcţională, eficientă şi transparentă.
Profesionalismul de care instituţia a dat dovadă în gestionarea fondurilor alocate cercetării a angajat sistemul de finanţare a cercetării româneşti pe o cale ce corespunde standardelor de performanţă la nivel european. De altfel, UEFISCDI este structurată şi funcţionează la momentul actual în baza principiilor implementate în instituţii similare de prestigiu internaţional.
Având în vedere aceste aspecte, Universitatea din Bucureşti consideră inoportună desfiinţarea UEFISCDI prin împărţirea sa în două instituţii, una responsabilă de evaluare şi cealaltă de monitorizarea proiectelor de cercetare, modificare prevăzută în forma actuală a proiectului de lege.
Universitatea din Bucureşti susţine păstrarea structurii actuale a instituţiei, care s-a dovedit de la înfiinţarea sa o soluţie viabilă de administrare a sistemului naţional de cercetare, dezvoltare şi inovare.