‘Nu există perspective pentru ca cele două termocentrale să opereze în mod profitabil când va expira actualul contract cu operatorul reţelei, în martie 2016’, se arată într-o declaraţie publicată luni de compania germană. Cele două unităţi sunt în Bavaria: Irsching 4 şi 5, cu o capacitate instalată de 550 megavaţi şi, respectiv 846 megavaţi.
Termocentrala Irsching 4, deţinută integral de E.ON, este operaţională din 2011. Termocentrala Irsching 5, inaugurată în anul precedent, este deţinută în proporţie de 25% de N-Ergie AG, 16% de Mainova AG şi 9% de HSE AG, scrie Agerpres.
Luni, acţiunile E.ON se tranzacţionau la 14,06 euro, la bursa de la Frankfurt.
Anul trecut, E.ON a anunţat că se va concentra pe energiile regenerabile, reţele de distribuţie şi servicii personalizate de îmbunătăţire a eficienţei energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe pieţele energetice, progreselor tehnologice şi cererilor venite din partea consumatorilor. E.ON a precizat că va pregăti listarea unei companii apărute prin divizarea sa, urmând ca separarea să se realizeze în a doua jumătate a lui 2016. Conducerea companiei a mai informat că nu vor exista restructurări de personal, dar că aproximativ 40.000 din angajaţii săi vor rămâne la grupul mamă şi restul 20.000 se vor alătura noii companii.
Companiile de utilităţi din Germania sunt afectate de decizia autorităţilor de la Berlin de a încuraja dezvoltarea energiilor regenerabile prin tarife care defavorizează termocentralele şi centralele nucleare.
E.ON este prezent şi pe piaţa din România, unde are peste 2,8 milioane de clienţi în jumătatea de nord a ţării, cărora le furnizează gaze naturale şi energie electrică.