‘Avem bugetul general, prin care trebuie să atingem o cifră de afaceri undeva spre 180 de milioane de euro, în 2015. Pentru investiţii, vorbim despre investiţii în hangarul de la Otopeni pe care l-am achiziţionat anul trecut, despre investiţii în avioane, în interioarele avioanelor, în partea de promovare şi marketing. Sunt nişte milioane de euro care sunt cheltuite anual’, a spus Constantinescu.
Flota companiei se va îmbogăţi cu patru noi avioane Boeing 737, cu o capacitate cuprinsă între 148 şi 189 de locuri, în funcţie de model, acestea fiind achiziţionate atât în leasing financiar, cât şi în leasing operaţional.
‘Cele patru avioane – unul deja a sosit – trebuie să intre la zbor. Celelalte trei aeronave trebuie să sosească în următoarele două săptămâni. Este vorba despre avioane Boeing 737, modelul cu care operăm dintotdeauna şi suntem foarte confortabili cu el. Două aeronave sunt tip 400, unul 700 şi unul 800. Sunt aeronave cu capacitate între 148 şi 189 de locuri. Ele vor fi integrate în flotă în perioada imediat următoare, astfel încât, peste vară, să operăm cu capacitatea full de 15 aeronave’, a precizat directorul comercial al companiei Blue Air.
Dintre cele 15 aeronave, două vor fi poziţionate la Bacău, asigurând operarea zborurilor de acolo, una la Torino şi una la Larnaca.
Tudor Constantinescu a subliniat că fiecare achiziţie a unui avion atrage noi costuri cu forţa de muncă, deoarece presupune noi angajări.
‘Este o investiţie pe termen foarte lung. Investim în primul rând, în momentul achiziţiei unui avion, în oameni, pentru că trebuie să angajăm echipaje, noi, tehnicieni noi care să poată asigura suportul, vorbim despre multe sute de mii de euro pentru fiecare avion care vine’, a explicat el.
Potrivit reprezentantului companiei, în urma achiziţiei celor patru aeronave, este nevoie de circa 30 de noi piloţi, iar pentru echipajele de cabină în jur de 70 de persoane.
‘Mare parte din interviuri au fost făcute, mulţi au fost angajaţi. Orice dezvoltare în termeni de creştere a numărului de aeronave implică o creştere a personalului navigant în primul rând, dar şi a personalului de suport de la sol. Vorbim aici despre agentul nostru de handling, care trebuie să angajeze mai mulţi agenţi pentru check-in pentru a deservi mai multe aeronave în acelaşi timp, vorbim despre partea de tehnic, unde trebuie să angajăm mai mulţi tehnicieni, care să poată, în puţinele ore cât aeronava stă la sol, să asigure întreţinerea necesară’, a adăugat Tudor Constantinescu.
Directorul comercial al Blue Air a mai spus că, în 2016, compania intenţionează să aducă cel puţin încă un avion în flotă.