Așa va arăta noul ASF, arbitrul pensiilor și asigurărilor! Mai puțini directori, Servicii noi, puteri sporite pentru unii dintre șefi- DOCUMENT

27 01. 2021
388927_81670300

De asemenea, educația financiară trece de la Direcția Petiții și Protecția Consumatorului la Direcția Comunicare, pe un sistem practicat și în alte organisme de supraveghere. Conform surselor ECONOMICA.NET, ASF se așteaptă la o reducere cu 25% a cheltuielilor cu salariile în urma acestor modificări.

Cel mai mult vor avea de suferit directorii ale căror Direcții se desființează. Potrivit unor surse interne, unii dintre aceștia aveau salarii care se apropiau de cele ale membrilor neexecutivi ai Consiliului, adică în 40.000 de lei lunar. Salariile lor vor scădea cel puțin la jumătate.

De altfel, patru dintre directorii de Direcții au și părăsit postul, înainte de reorganizare. Doi dintre aceștia, inclusiv Mihaela Cojocaru, directorul Direcției Reglementare Autorizare din sectorul asigurări, au părăsit chiar instituția.

Așa cum arătam și mai sus, cea mai importantă Direcție devine cea condusă de Valentin Ionescu, redenumită Direcția Generală de Strategie și Stabilitate Financiară. Organismul se va ocupa cu ” coordonarea activităților referitoarea la strategiile elaborate în ASF”.

Această structură, cu noile puteri, ar urma să rezolve una dintre marile probleme evidențiate de analiza noii conduceri la nivelul ASF, anume funcționarea neintegrată a celor trei sectoare. De asemenea, ar fi constatat analiza, și în interiorul sectoarelor existau probleme de coordonare între Direcții.

În ceea ce privește Serviciul Managementul calității, cealaltă apariție interesantă, acesta ar urma să se ocupe de „controlul și îmbunătățirea calității serviciilor din cadrul ASF”, adică un fel de CTC din trecut. 

 

Pentru toate modificările, puteți consulta Monitorul Oficial nr 86 din 27 ianuarie 2021. De la pagina 32.


Mai jos, în imagine, noua organigrama ASF