A doua zi de proteste pentru angajaţii ANAF din Timiş. Ghişeele instituţiei rămân închise
Aproximativ 300 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Timiş au ieşit, marţi, pentru a doua zi consecutiv, în faţa sediului instituţiei, protestând faţă de intenţia de mutare a sediului de la Timişoara, la Deva, în judeţul Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Funcţionarii publici din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Timiş va anunţă că nu vor înceta protestul până când nu se va reveni la decizia anterioară, respectiv sediul viitoarei Direcţii Generale Regionale a Finanţelor Publice – Regiunea Vest va fi stabilit la Timişoara”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş.
Angajaţii Finanţelor din Timiş care au ieşit, după ora 9.00, în faţa sediului, pentru a protesta, spun că vor reintra în instituţie în jurul orei 11.00, însă nu vor deschide ghişeele pentru lucrul cu publicul.
Protestatarii poartă pancarte pe care scrie „Protest spontan” sau „Fiscu’ din Timişoara nu se mută la Hunedoara” şi fluieră.
O delegaţie a sindicatului Direcţiei Finanţelor Publice Timiş, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, se află, marţi, la Bucureşti, pentru a discuta cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, respectiv ai Guvernului, despre greva de la Timişoara şi situaţia mutării sediului Finanţelor Publice de la Timişoara la Deva.
Luni dimineaţă, aproximativ 300 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Timiş au protestat, timp de aproximativ trei ore, închizând ghişeele instituţiei şi ieşind în faţa sediului, nemulţumiţi de intenţia de mutare a sediului Finanţelor de la Timişoara la Deva, în cadrul proiectului de regionalizare.
Liderul de sindicat de la Direcţia Finanţelor Publice Timiş, Adrian Găvruţă, declara că, vineri, la sediul instituţiei a ajuns o notă internă care anunţa că, în cadrul regionalizării, sediul regional al Finanţelor va fi la Deva, în judeţul Hunedoara. „Am primit o notă internă semnată de Radu Ruşanu care ne anunţă că sediul regional al Finanţelor va fi la Deva, în judeţul Hunedoara. Acest lucru ar însemna disponibilizări, în primul rând”, declara Găvruţă.
Angajaţii de la Direcţia de Finanţe Publice Timiş aveau pancarte pe care scria „Ruşine, Ruşanu”, „Fiscu’ din Timişoara nu se mută la Hunedoara” şi fluierau. Luni, timişorenii care au mers la sediul Finanţelor au fost întorşi din drum şi rugaţi să revină după prânz, după încheierea protestului.
Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Timiş spuneau că, dacă ar avea loc mutarea sediului la Deva, peste o sută de angajaţi ar fi disponibilizaţi.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Finanţelor Publice Timiş, în judeţ sunt aproximativ 77.000 de contribuabili, faţă de 30.000 câţi sunt în Hunedoara, iar încasările pe angajat au fost în primele şase luni de 2,2 milioane de lei, faţă de numai 1,2 milioane lei în judeţul Hunedoara.
Tot luni, preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, spunea, referitor la afirmaţiile liderului sindical de la Direcţia de Finanţe Timiş, conform cărora instituţia a primit o notă internă privind mutarea sediului la Deva, că aceasta nu a existat şi presupusa intervenţie a sa în reorganizarea Finanţelor e o „fabulaţie”.
Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară, preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, preciza, referitor la declaraţiile liderului de sindicat de la Direcţia Finanţelor Publice Timiş, Adrian Găvruţă, conform cărora, vineri, la sediul instituţiei a ajuns o notă internă care anunţa că, în cadrul regionalizării, sediul regional al Finanţelor va fi la Deva, în judeţul Hunedoara, că „această notă internă nu a existat şi nici alte note interne pe vreun subiect care face atributul exclusiv al Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice”.
„Presupusa intervenţie a preşedintelui ASF în procesul de reorganizare a Finanţelor Publice este doar o fabulaţie şi nu are nicio legătură cu realitatea. ASF nu se implică şi nici nu se va implica în chestiuni care ţin de împărţirea administrativă a României (procesul de regionalizare), acestea fiind atributele altor instituţii decât ASF”, se arăta în comunicat.