Inteligența artificială generativă are capacitatea de a înțelege solicitările unei persoane, inclusiv când acestea sunt exprimate în limbajul uzual și de a oferi cele mai bune răspunsuri identificate în universul de informații la care are acces, în cazul de față, informații bancare. Astfel, ”Libra Voice” se comportă precum un interlocutor uman și își adaptează de fiecare dată răspunsurile în funcție de context și stilul conversației. Informațiile oferite utilizatorilor ar putea să nu fie întotdeauna corecte sau complete, însă ”Libra Voice” își îmbunătățește constant performanțele pe măsură ce gradul de utilizare crește.
“Libra Internet Bank a fost dintotdeauna una dintre cele mai inovatoare bănci din România, iar acum a venit momentul să introducem inteligența artificială generativă în tehnologiile noastre. Clienții Libra sunt primii din România și printre puținii din Europa ce beneficiază de acest tip de serviciu în aplicația de mobile banking. Este o mândrie pentru noi că acest proiect a fost dezvoltat de la un capăt la altul de către specialiștii Libra”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, Director General Libra Internet Bank.
Clienții băncii pot utiliza “Libra Voice” inclusiv pentru a extrage și analiza informații din lista tranzacțiilor. Astfel, serviciul de inteligență artificială generativă are capacitatea de a realiza sinteze cum ar fi, de exemplu, plățile realizate către un anumit comerciant, încasările dintr-un interval de timp selectat sau caracterizări personalizate ale comportamentului de consum al clientului, bazate pe istoricul de tranzacții.
O premieră absolută în piața bancară din România, “Libra Voice” este disponibilă, în versiunea de testare, pentru toți clienții persoane fizice, titulari de cont și se găsește în aplicația Libra Mobile Banking pe ecranul de start, iar activarea se face prin apăsarea butonului cu simbolul de microfon.