A zecea problemă tehnică la avioanele Tarom în ultima lună: două curse din Iaşi au întârzieri

Două zboruri ale companiei Tarom cu plecare de la Iaşi au întârzieri la decolare, a anunţat compania. Cursa spre Tel Aviv a decolat de dimineaţă cu o întârziere de trei ore şi un alt zbor de azi este afectat din cauza problemelor tehnice la aeronave. 
Economica.net - mar, 29 aug. 2017, 11:23
A zecea problemă tehnică la avioanele Tarom în ultima lună: două curse din Iaşi au întârzieri

„Compania Tarom informează că astăzi, 29 august 2017, din cauza unor probleme tehnice apărute la două aeronave, următoarele curse vor avea întârzieri de aproximativ 3:30 ore”, se artă în anunţul companiei. 

Cursele care au întârzieri sunt ROT 157/8 Iaşi – Tel Aviv – Iasi şi ROT 395/6 Iaşi – Luton – Iaşi. 

Zborul spre Tel Aviv a decolat de dimineaţă cu o întârziere de aproape trei ore, în timp ce zborul spre Londra Luton este programat în această seară, la ora 21, arată datele aeroportului din Iaşi. 

Pasagerilor li se va asigura asistenţă la sol conform Regulamentului EC 261/2004, se mai arată în anunţul Tarom. 

Aceasta este a zecea problemă tehnică anunţată de companie în ultima lună, potrivit datelor publice pe site-ul Tarom. 

În urmă cu două zile, zborul de la Bucureşti spre Viena a avut o întâziere de aproximativ patru ore din cauza unei probleme apărute la aeronava de tip B737-300.

25 august, zborurile de la Bucureşti spre Timişoara şi Belgrad au decolat cu întârziere „din cauza unor evenimente de natură tehnică survenite inopinat”. 

O întârziere de circa şase ore a avut-o şi cursa Timişoara-Bucureşt pe 21 august, din cauza unei probleme aparute la aerovara de tip ATR, unul din cauciucuri necesită inlocuire.

Pe 14 august, zborul de la Bucureşti spre Belgrad a avut întârziere datorită unor verificări suplimentare la radarul meteo la aeronava de tip ATR 42.

Pe 10 august au fost anulate zborurile Paris-Bucureşti şi Bucureşti-Bruxelles care trebuiau să fie operate cu o aeronavă Boeing 737-700. Motivul: unul dintre sistemele de automatizare al zborului a necesitat verificari suplimentare pentru a menţine starea de navigabilitate şi sigurantă a zborului. 

Cu întârziere a plecat şi avionul care efectua zbor pe ruta Bucureşti-Timişoara-Bucureşti în data de 8 august, din cauza unor indicaţii anormale ale unui senzor de temperatură aparute la aeronavã.

Pe 7 august, o aeronavă de tip ATR 42, care urma să efectueze un zbor de la Salonic la Bucureşti, cu decolare de pe Aeroportul Internaţional Macedonia, la ora locală 15:05, a prezentat disfuncţionalităţi la sistemul de comunicaţii. Compania a trimis o altă aeronavă pentru preluarea pasagerilor din Salonic. 

Pe 4 august, un zbor de la Bucureşti spre Praga a avut întârziere de două ore din cauza unor indicaţii anormale ale senzorului de presiune la aeronava de tip Airbus A318. 

Şi pe 3 august s-au înregistrat întârzieri pentru zborurile de la Paris spre Bucureşti şi de la Bucureşti spre Bruxelles, din cauza unor verificari tehnice suplimentare necesare la aeronava de tip Airbus A318.

Tarom este operatorul naţional al României şi care a înregistrat în primele şase luni din acest an o pierdere de 104 milioane de lei, de aproape patru ori mai mare decât pierderea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Eugen Daivodiu, cel care ocupa funcţia de director general, şi-a dat demisia la începutul săptămânii trecute, după ce ministrul Transporturilor a fost mustrat de premierul Tudose din cauza rezultatelor financiare negative ale companiei. 

Te-ar mai putea interesa și
CE Oltenia se pregătește să iasă din acordul cu Tinmar pentru constucția noilor capacități în fotovoltaic și pe gaze și își angajează avocați. Burduja: “Am fost mai mult decât înțelegători, ajunge!”
CE Oltenia se pregătește să iasă din acordul cu Tinmar pentru constucția noilor capacități în fotovoltaic și pe ...
În condițiile în care proiectele de parcuri fotovoltaice și de grup nou pe gaze care ar fi urmat să fie construite împreună cu firma Tinmar tot întîrzie și a-ajuns la blocaj, Complexul......
Europa este aproape de un acord cu Azerbaidjan pentru a continua să primească gaze via Ucraina
Europa este aproape de un acord cu Azerbaidjan pentru a continua să primească gaze via Ucraina
Mai mulţi cumpărători europeni de gaze sunt aproape de semnarea unui acord comercial cu Azerbaidjan, acord care va permite ...
Producţia de cărbune a scăzut cu 18,4% în primele 8 luni din 2024. Importurile s-au redus cu 15%
Producţia de cărbune a scăzut cu 18,4% în primele 8 luni din 2024. Importurile s-au redus cu 15%
Producţia de cărbune a României a depăşit, în primele opt luni ale acestui an, 1,264 milioane tone echivalent petrol ...
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală, confirmă KCNA
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală, confirmă KCNA
Coreea de Nord a testat joi o nouă rachetă balistică intercontinentală cu combustibil solid, cea mai avansată din arsenalul ...