Autostrada Bucureștiului A0: Când spun grecii de la Aktor că vor finaliza lotul 3 Sud

Aktor intenționează să finalizeze în 2024 lucrările la lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului (A0), deși unele evenimente neprevăzute cauzează întârzieri, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții companiei. De asemenea, constructorul elen vrea să participe la mai multe licitații în perioada următoare în România.
Anemona Andone - mar, 20 aug. 2024, 21:31
Autostrada Bucureștiului A0: Când spun grecii de la Aktor că vor finaliza lotul 3 Sud

„Finalizarea lucrărilor este programată pentru anul 2024 cu siguranță. Deși termenul inițial era septembrie, acesta a fost decalat cu 3 luni ca urmare a mai multor factori și evenimente neprevăzute, precum ar fi descoperirea unei țevi Transgaz în zona Țegheș sau a unor exproprieri forestiere care au durat mai mult decât era estimat”, au răspuns reprezentanții Aktor la solicitarea ECONOMICA.NET.

Aktor: țevi Transgaz, descoperite în zona Țegheș

 

Ei au menționat că, deși stadiul oficial al lucrărilor este de 76%, acesta reprezintă doar procentul oficial decontat de CNAIR.

„În realitate, stadiul efectiv la acest moment este de peste 82% – 83% lucrări real executate în șantier; dar nefiind decontate, nu apar în procentajele oficiale. Vă informăm că la acest moment avem realizat peste 90% din terasamente, peste 80% din stratul BSC, peste 70% din structuri, și peste 65% din lucrările de asfalt”, au precizat cei de la Aktor.

Aceștia nu au dorit să comenteze declarațiile unor oficiali români și au subliniat că singurul lor scop este acela de a finaliza lucrările cât mai repede, și, „cu siguranță în anul 2024”.

aktor

România, a doua piață pentru Aktor

Întrebați dacă intenționează să mai depună oferte la noi licitatii pentru autostrăzi în România, aceștia au răspuns că, așa cum au declarat și public acționarii companiei Aktor, România este a doua piață după Grecia, și vor participa la mai multe licitații în perioada următoare.

Reprezentanții constructorului elen au mai spus, legat de certificatele negative intermediare primite, că pentru moment nu există repercusiuni. Mai mult, din informațiile acestora, aproape toate companiile care construiesc autostrăzi în România ar fi primit astfel de documente constatatoare pe parcursul derulării contractelor.

Lotul 3 Sud al Autostrăzii Bucureștiului (A0) este cea mai importantă lucrare ce trebuie finalizată în 2024 și are un impact major asupra traficului din sudul României, declara în noiembrie anul trecut secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

„Cel puțin din punctul meu de vedere, acest lot de autostradă este cea mai importantă lucrare pe care trebuie să o finalizăm anul viitor (2024  – n.r.) și are un impact major asupra traficului din sudul României, pentru că afectează peste 3 milioane oameni care trăiesc în această zonă, dar și pentru că, împreuna cu loturile 1 și 2, reprezintă continuitate între A1 și A2 via DN5, care sunt rute foarte importante pentru traficul de mărfuri din România, făcând legătura între Turcia – Grecia – Bulgaria – Portul Constanța cu centrul țării și Vestul Europei”, sublinia anul trecut secretarul de stat.

VIDEO: Lot 3 Sud, Autostrada Bucureștiului A0 (sursa: YouTube Infrastructura Romania)

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...