„Noul termen avansat de antreprenor (Aktor) după verificările de astăzi din șantier este finalul lunii septembrie 2024. Atenționez însă constructorul că pentru recuperarea întârzierilor și deschiderea circulației la noul termen avansat este necesar urgent să se lucreze în șantier în cel putin în două sau chiar trei schimburi!”, subliniază șeful CNAIR pe pagina proprie de Facebook.
Potrivit lui, întârzieri majore se înregistrează în mai multe puncte din șantier care au devenit critice:
– pasajul de la Bragadiru
– pasajul de la Ogrezeni
– pasajul peste calea ferată
– pasajul de Tegheș
– relocarea liniilor electrice aeriene ale Transelectrica din zona localității Ciorogârla
„Tergiversarea lucrărilor pe cei 17,96 km ai acestui lot aduce #prejudicii majore românilor în special din cauza întârzierilor înregistrate în circulația pe principala rută de tranzit Pitești – București – Constanța. Noi ne-am îndeplinit până acum toate obligațiile contractuale asumate față de antreprenor, inclusiv cele financiare iar în acest moment CNAIR nu are nicio plată restantă față de constructorul grec Aktor”, mai spune Cristian Pistol.
Săptămâna trecută, constructorul grec Aktor a anunțat că a ajuns la un progres de aproape 70% pe lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului (A0), pe care vrea să îl dea în circulație la începutul toamnei. De asemenea, a fost așternut primul strat de asfalt pe 58% din lungimea totală a tronsonului (18 km).
„Am asigurat personal Guvernul României că vom fi gata până la sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie”, declarat la începutul lunii iunie Alexandros Exarchou, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație și CEO al Grupului Intrakat, din care face parte constructorul Aktor SA.
Pe lângă pasajul de peste A1, din zona Ciorogârla, Aktor mai realizează pe segment A0 Sud Lot 3 alte 4 poduri, 6 pasaje (overpass-uri), 46 de podețe, două parcări temporare și două spații de servicii.
Proiectul include, de asemnea, și lucrări de terasament, constucția rambleelor, împrejmuire, bariere, parapet, marcaje și elemente de semnalizare orizontală și verticală, sistem de iluminat, sisteme de comunicație ale autostrăzii, zone publice de agrement, lucrări de peisagistică și amenajare a terenului.
CITEȘTE ȘI: