Autostrada Bucureştiului A0: A fost emisă autorizație de construire pentru lotul 1 Nord

A fost emisă Autorizația de Construire pentru construcția 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟭 al 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 A0 Nord, 𝗸𝗺 𝟮+𝟱𝟬𝟬 - 𝗸𝗺 𝟮𝟬+𝟬𝟬𝟬, ultimul lot al acestei autostrăzi pe care nu erau începute lucrările și, totodată, lotul care întregește Coridorul de Transport Pan-european nr. IV (Constanța - Nădlac), a anunțat luni secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioşteanu.
Anemona Andone - lun, 14 oct. 2024, 20:34
Autostrada Bucureştiului A0: A fost emisă autorizație de construire pentru lotul 1 Nord

Oficialul de la Transporturi precizează pe Facebook că pe lotul 1 al A0 Nord au fost autorizate:

✅️ lucrări de drum

✅️ lucrări de artă:

1) pod pe autostradă peste râul Dâmbovița (km 2+999)

2) pod pe autostradă peste râul Bâldana (km 4+024)

3) pasaj pe autostradă peste CF101 București – Pitești și DN7 (km 8+724), în lungime de 733 metri

4) pod/pasaj pe autostradă peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești, CF Mogoșoaia – Buftea, în lungime de 650 metri

✅️ lucrări de scurgere a apelor

✅️ lucrări de consolidare

✅️ noduri rutiere la intersecțiile cu DN7 și DN1A

✅️ intersecții și restabiliri drumuri existente

✅️ lucrări de siguranța circulației

✅️ lucrări de relocări rețele utilități

✅️ iluminat rutier

✅️ lucrări ITS

✅️ lucrări de protecția mediului

AC a0 nord lot 1

Durata de execuție a lucrărilor este de 22 luni, calculată de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar săptămâna viitoare voi convoca la fața locului toți responsabilii, pentru a demara rapid lucrările, mai spune Scrioşteanu.

 

Traseul acestui lot are o lungime de 17,5 km și se află între Autostrada București – Pitești A1 și DN1, iar amplasamentul lucrărilor este situat pe teritoriul județului Ilfov, pe raza unităților administrativ teritoriale Dragomirești-Vale, Buftea, Mogoșoaia, Corbeanca și pe teritoriul județului Giurgiu, pe raza localităţilor Joița și Săbăreni.

Lucrările la lotul 1 Nord, Dragomirești – Corbeanca, din Autostrada Bucureștiului A0 vor începe cel târziu în octombrie începe cel târziu în octombrie, anunța luna trecută secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Acesta este ultimul lot din A0 pentru care mai trebuie să înceapă lucrările.

Amintim că asocierea Pizzarotti – Retter a câștigat contractul pentru acest lot, după mai bine de patru ani de licitație. Lansată pe 6 iunie 2019, această licitație este dată ca exemplu negativ în materie de achiziții publice.

 

Contractul pentru acest lot prevede executarea și a două pasaje supraterane:

– Pasaj peste CF101 București – Pitești DN7, cu o lungime de 733 m

– Pasaj peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea, cu o lungime de 650 m.

Doi ani pentru finalizarea lucrărilor la A0 Nord lot 1

Valoarea contractului este de 815,07 milioane de lei, fără TVA, finanțare din fonduri europene nerambursabile, iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 34 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 22 luni pentru etapa de execuție a lucrărilor.

 

Lotul 1 Nord al Autostrăzii Bucureștiului se află între A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca, și are o lungime de 17,5 km.

 

Amintim că pe zona de nord a A0 a fost finalizat lotul 2 încă de anul trecut de către UMB, care mai lucrează și pe lotul 4, iar pe lotul 3 execută lucrări China Civil Engineering Construction Company (CCECC).

 

Pe zona de sud a A0, au fost finalizate loturile 1 și 2 de către turcii de la Alsim Alarko, iar pe lotul 3 lucrează grecii de la Aktor.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș anunță că MIPE are în lucru două variante pentru rezolvarea jalonului din PNRR privind pensiile speciale
Boloș anunță că MIPE are în lucru două variante pentru rezolvarea jalonului din PNRR privind pensiile speciale
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat marţi că în acest moment sunt în lucru două variante pentru reforma pensiilor speciale, jalon care este cuprins în......
Cel mai bine plătit bancher din Europa continentală este șeful UBS. Cât a câștigat anul trecut
Cel mai bine plătit bancher din Europa continentală este șeful UBS. Cât a câștigat anul trecut
Şeful grupului bancar elveţian UBS AG, Sergio Ermotti, a fost anul trecut cel mai bine plătit director general în rândul ...
Bruxelles-ul revizuiește politica de coeziune a Uniunii Europene. Ce domenii sunt vizate să fie îmbunătățite
Bruxelles-ul revizuiește politica de coeziune a Uniunii Europene. Ce domenii sunt vizate să fie îmbunătățite
Comisia Europeană a anunţat marţi că revizuieşte politica de coeziune a UE pentru a sprijini mai bine competitivitatea ...
Comisia Europeană propune modificarea Regulamentului privind emisiile de CO2 pentru mașinile noi, prin intrducerea unei măsuri de flexibilizare a țintelor din perioada 2025 – 2027
Comisia Europeană propune modificarea Regulamentului privind emisiile de CO2 pentru mașinile noi, prin intrducerea unei ...
Comisia Europeană a propus marţi o modificare specifică a Regulamentului de stabilire a standardelor de performanţă ...